Wim en Marion Meuleman
Je hebt ons echt geweldig met raad en daad bijgestaan. Dat geeft ons tot op de dag van vandaag een goed gevoel.Lees verder

Stappenplan bij overlijden

Zodra u te maken krijgt met een overlijden in uw directe omgeving kunt u al veel zaken zelf regelen.

Vijf stappen die u zelf kunt regelen

 1. Bel de arts

  Het is belangrijk dat er, bij een thuisoverlijden, een arts komt om het overlijden vast te stellen. Bel daarom eerst een arts. De arts vult in principe direct de overlijdenspapieren in. Deze verklaringen, de zogenaamde A & B verklaringen, worden thuis bij u achtergelaten. Erik Korte Uitvaartverzorging zal dan verder zorg dragen voor deze verklaringen. Wanneer iemand elders komt te overlijden, bijvoorbeeld in een ziekenhuis, verpleeghuis of zorginstelling, dan worden deze papieren bij de overledene bewaard.
 2. Neem contact met mij op

  Nu kunt u contact opnemen met Erik Korte Uitvaartverzorging. We zijn bereikbaar, 24 uur per dag, 7 dagen per week op tel: 0546-443264
 3. Denk na over de opbaring

  Bedenk alvast of de overledene thuis of elders opgebaard gaat worden. Thuis opbaren kan naar keuze op bed of in een kist. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van koelelementen.
 4. Denk vast na over de uitvaart

  Bedenk alvast wie u wilt uitnodigen voor de uitvaart en hoe de uitvaart wordt vormgegeven (wordt het een crematie of begrafenis, is er gelegenheid tot condoleren en afscheid nemen, wel of geen kerkdienst enz.).
 5. Achterhaal gegevens van de overledene

  Ga na of de overledene een donorcodicil heeft of dat de overledene zijn of haar lichaam beschikbaar heeft gesteld aan de wetenschap. Probeer te achterhalen of er een testament en/of wilsbeschikking is. Ook is het handig om te weten of de overledene een uitvaartverzekering had lopen en zo ja, bij welke verzekeraar.

In samenwerking met Erik Korte Uitvaartverzorging wordt verder de hele uitvaart uitgewerkt en op papier gezet. Ook wordt door ons zorg gedragen voor alle verdere formaliteiten en de afspraken met andere alle organisaties (burgerlijke stand, vervoer, begraafplaats, kerk, drukkerij, koffietafel e.d.) gemaakt.