Gervaise Kiphardt
Ik heb het als zeer prettig ervaren dat je elke dag even bij Ingrid (en mij) aan bent gekomen.Lees verder

Reacties van nabestaanden

Als Erik Korte Uitvaartverzorging in uw familie een uitvaart heeft geregeld, zouden wij het op prijs stellen als u hier uw reactie zou willen geven.

Alvast hartelijk dank.

Reacties

Beste Harriët (en collega’s),

Wij willen jou en je collega’s hartelijk bedanken voor de begeleiding na het overlijden van mijn vrouw, moeder, schoonmoeder en oma.

Je deskundigheid, de ideeën en suggesties waar je mee kwam en je warme, persoonlijke benadering hebben wij erg gewaardeerd.

De familiekamer hebben wij ook als heel prettig en van meerwaarde ervaren. Een huiselijke setting waar wij 24 uur per dag terecht konden om Ineke te bezoeken heeft voor ons veel betekend.

Wij zijn dan ook erg tevreden over de wijze waarop het afscheid is verlopen, precies zoals Ineke voor ogen had.

Nogmaals hartelijk bedankt voor de goede zorgen en afwikkeling!

Warme groet,

Rudi, Raoul, Alja en Laure

Beste Wilma,

Wij willen je bedanken voor de goede en warme begeleiding na het overlijden van mijn vrouw, onze moeder en oma.

Je persoonlijke benadering, goede ideeën en woorden van troost worden door ons erg gewaardeerd. 

Alles werd door jouw in goede banen geleid, zodat we met een gerust hart naar de uitvaart toe konden leven.

Ook het gebruik van de familiekamer heeft een goede indruk bij ons achter gelaten. 

Groeten familie Timmerije 

Toen 11 jaar geleden Erik de uitvaart van onze moeder heeft geregeld waren wij daar heel tevreden over.

Vader heeft toen altijd het kaartje van Erik bewaard.

Nu onze vader vorige week woesdag was komen te overlijden, wisten wij dat het zijn wens was om ook nu Erik Korte in te schakelen.

Wij zijn geholpen door Bianca Belksma, zij heeft ons heel goed begeleid. 

Ze was vriendelijk, geduldig en nam echt de tijd voor ons.

Ze was persoonlijk en ze was als een vriendin voor ons wat wij heel erg waarderen in haar.

Ze was heel behulpzaam en dacht met ons mee, we konden haar altijd bereiken, we waren niet aan ons lot overgelaten.

Uiteindelijk was de crematie precies zoals wij en onze vader het gewild hadden verlopen.

Onze oprechte dank hiervoor.

Michel en Marije

Dankwoord na het overlijden van onze pa en opa Jan de Roo

Vijf maanden na het overlijden van onze lieve mam en oma is onze lieve pap en opa gestorven.
Vijf maanden gelden hebben we jullie hulp ingeroepen. Wat was dat een goede beslissing!
Onze pa was heel erg tevreden over hoe jullie, Erik en Harriet, de hele uitvaart samen met ons hebben voorbereid.
Ideeën waar wij nooit op zouden komen reikten jullie ons aan om alles tot een zeer waardig afscheid te maken.
(lees de referentie van september 2018)
Toen onze pa overleed, kregen we de opdracht van hem, je moet Erik Korte bellen.
Harriet kwam en het was een heel warm weer zien.
Op een zeer professionele wijze zette je alles op een rijtje.
Je nam veel van wat we moesten regelen van ons over. Erik mocht dit keer naast Harriet staan!
Ook nu weer was het heel goed om jullie om ons heen te hebben.
Harriet wat ben je een geweldig mens! Erik, je was er!
We hebben alles, ondanks ons grote verdriet, positief ervaren en zullen jullie zeker bij anderen aanbevelen!!
Een lieve groet van, Lucie, Ina, Herriette, Timo en Olaf.

Lieve Harriët en Erik,

Met veel waardering en warme gevoelens kijken wij terug op de afscheidsplechtigheid van onze moeder. Harriet jij hebt ons op een fantastische warme, pragmatische maar ook professionele wijze begeleid. Over alle facetten van de afscheidsplechtigheid heb je steeds de vele mogelijkheden benoemd maar de keuze liet je aan ons. Zelfs ideeën die voor ons onuitvoerbaar leken heb jij gerealiseerd. Wat heb jij onze wens prachtig verwerkt in de rouwbrief en daardoor gemaakt tot een zeer persoonlijke rouwbrief. Jij en je collegae hebben echt aan alles gedacht en boden ons steeds alle ruimte om zo veel mogelijk zelf te doen. Alle administratieve rompslomp die er ook bij komt kijken heb je ons op een buitengewone prettige en efficiënte wijze uit handen genomen waardoor wij onze aandacht konden richten op de afscheidsplechtigheid zelf.

Toen we belden met Erik Korte uitvaartverzorging en vroegen we naar Erik omdat ik hem al heel lang ken gaf jij aan dat hij nog een paar dagen met vakantie was en dat jij beschikbaar was. Harriët vanaf het eerste moment voelde het vertrouwd als of wij elkaar ook al lang kenden. Wij hadden hoge verwachtingen en veel wensen maar die heb jij Harriët samen met Erik en het hele team meer dan overtroffen en waar gemaakt. Jullie hebben ons echt ontzorgd en samen hebben we, hoe verdrietig ook, het afscheid van onze moeder, schoonmoeder en oma tot een warme en waardevolle herinnering gemaakt. Dank uit de grond van ons hart waar Harriët een speciaal plekje heeft gekregen.

Namens Erik, Harry, Lia en Irene ten Seldam

Lieve Harriët,

Bij het bespreken van de laatste wensen samen met onze vader voor zijn overlijden heeft hij aangegeven dat bij overlijden gebeld moest worden met Erik Korte. Op vrijdag 7 december is onze vader op 60 jarige leeftijd overleden. 's Middags tegen 15.00 ben je bij het appartement van mijn ouders geweest om alles door te nemen. Meteen bij binnenkomst voelde iedereen jouw warme persoonlijkheid. Je nam alle tijd voor ons en leefde ernorm met het zware verlies mee. Dit is bewonderingswaardig. Ook de troost die je mijn moeder gaf, echt heel mooi. Niet een afstandelijke hand maar een knuffel, er voor de mensen zijn in de moeilijke tijd. Dat waarderen wij enorm!

Alles aangaande uitvaart was mogelijk. We hebben zelf de bloemen voor onze vader/man mogen uitzoeken, het dragen van vader in de auto, uit de auto, tot het sluiten van het kofferdeksel van de uitvaartauto. Dit geeft zo'n goed gevoel. Dat we onze vader/man deze laatste eer hebben kunnen bewijzen geeft veel voldoening. Ook de grote/kleine knuffelberen die de kleinkinderen aan opa hebben kunnen geven, zo'n lief gebaar.

Het Uitvaarthuis is een hele mooie plek om een geliefde de laatste eer te bewijzen. De hele warme aankleding, uitstraling was overweldigend. 

Je bent er vanaf het begin af aan voor ons geweest, niets is teveel gevraagd. Wij zullen jou warme persoonlijkheid niet vergeten! Wij zijn je enorm dankbaar voor alles wat je voor ons hebt gedaan!

 

Veel liefs,
José, Jeroen, Nicole en Danny

 

Harrriët heeft ons heel goed begeleid tijdens de afscheid van mijn moeder, ze is rustig en erg begaan met ons allen. Heel mooi dat er ook voor de kleintjes aandacht is, door middel van beren. De familiekamer was erg fijn, om bij mama te zijn als je dat zou willen,door een eigen sleutel in bruikleen te hebben. Al met al Harriët bedankt voor de goede begeleiding en zorgen voor ons en mama.

Lieve Harriët en Erik ,

Dank zij jullie heeft mijn vrouw Ria precies de voorbereiding en uitvaart gehad die zij graag wilde .

Een week voor haar overlijden kwam Erik bij ons thuis en al onze wensen die wij hadden tav de uitvaart konden geregeld worden en ook de tips die Erik gaf waren een fijne aanvulling .

Een paar dagen daarna zijn we naar het uitvaarthuis Almelo gegaan waar we ook kennis maakten met Harriët . De keus voor de familiekamer"Terra" was snel gemaakt . We hadden echt het gevoel dat dit precies was wat we graag wilden .

Na het overlijden van Ria thuis was alles volgens afspraak geregeld , de rouwauto was in de gewenste kleur , Harriët nam ook ruim de tijd daarna om alles door te praten en mij daarbij te begeleiden .

Ook de dagen tot aan de crematie verliepen in dezelfde sfeer , de Terra kamer was fantastisch . Het was fijn dat ik Ria op elk moment van de dag en avond bezoeken kon . Alleen of met famile en vrienden .

Harriët en Erik namen ruimschoots de tijd alsze aanwezig waren en dat heb ik bijzonder gewaardeerd . Ook een wijziging in de dag en tijdstip van de crematie werd zeer zorgvuldig doorgesproken en geregeld .

Eén ding weet ik zeker , ik wil na mijn overlijden graag ook te gast zijn in de Terra kamer . 

Lieve Erik , heel hartelijk bedankt voor al je goede tips en je begeleiding gedurende deze periode , alles was perfect geregeld .

Lieve Harriët , je persoonlijke begeiding heb ik als bijzonder waardevol ervaren , ook de persoonlijke respectvolle benadering naar Ria toe tot op het laatste moment heeft mij erg geraakt . Heel hartelijk bedankt dat je er was voor ons .

 

 

 

 

 

Wij hebben mijn oma een waardig, liefdevol en mooi afscheid kunnen geven, met hulp van Erik en Bianca. Zoals mijn oma dit verdiende. Bianca heeft ons in deze zware en emotionele periode heel goed bijgestaan en hielp ons daar waar het nodig was. We kijken er heel goed op terug en zullen nooit vergeten wat Erik en zeker Bianca voor ons betekent heeft. Ook na de crematie bleef het contact in verband met de afwikkeling van het financiële deel, ook dit is ontzettend goed gedaan. Wij zijn zeer te spreken over Erik Korte en zijn team. Iedereen ontzettend bedankt voor alles. Heel veel liefs Bas, Marlou, Thijs en Noud van Dellen. Tonnie en Anita van Dijk en Ramon en Cathy.

Wat hebben we een waardig afscheid kunnen nemen van mijn lieve vrouw, onze lieve moeder en oma.

Dank voor alle goede zorgen, Erik Korte en Harriet Grooters!
Wat zijn jullie zorgzaam en lief voor ons geweest in de afgelopen periode.

Jullie hebben aan alles gedacht en niets was teveel.

Ontzettend bedankt voor alles!

Met vriendelijke groet,
Familie de Roo

Bianca en Harriet, bedankt voor jullie steun, hulp en werkzaamheden tijden het afscheid van onze tante.    Toen bij mijn tante, 73 jaar uit Hengelo,  in november 2017 longkanker werd geconstateerd was de schok bij haar naasten en vrienden uiteraard erg groot.  Tante gebruikte de wetenschap, dat ze niet lang meer te leven zou hebben, optimaal. Ze wilde onder andere zelf nog, zover mogelijk, haar keuzes kenbaar maken. Toen de uitvaart ter sprake kwam was ze meteen heel duidelijk. Dit moest geregeld worden door Erik Korte. Hij heeft in 2010 de uitvaart van haar moeder, mijn oma, op een zeer waardige en respectvolle manier begeleid.  Wat mijn tante toen heel fijn vond was het feit dat zij spontaan mee mocht rijden in de rouwauto. Toen Erik haar aanbood om plaats te nemen naast de chauffeur twijfelde ze geen moment. Tante was weduwe, had geen kinderen, en kon op deze manier haar moeder helemaal begeleiden tot haar allerlaatste rustplaats.  Ze vertelde mij dat ze zeer tevreden was over de gehele begeleiding van Erik.  Ze vond zijn begeleiding, rustig, empathisch en eerlijk.  Het goede gevoel dat hij overbracht bij oma’s afscheid wilde ze ook tijdens haar eigen afscheid.    7 juni 2018 overleed ze, zeven maanden na de diagnose van haar ziekte. Tante is, zoals ze wilde thuis, in bijzijn van haar familie, overleden. Ze wilde tot haar begrafenis in haar eigen huis blijven. Het waren letterlijk en figuurlijk warme dagen.  Heel snel,  na het telefoontje naar Korte Uitvaartverzorging, maakten we kennis met Bianca en Harriët. Naast de gebruikelijke koeling werd er een airco geregeld en kregen we de dagen voor het definitieve afscheid elke dag bezoek van de hen. Alles werd keurig geregeld in ons tempo, onze wensen en met goede adviezen van deze dames.     Het contact met Bianca en Harriet was was eerlijk gezegd top. We waren op Erik ingesteld, maar zeker niet teleurgesteld, want zij hebben hem uitstekend vervangen. Ze kwamen oprecht over en dan is het fijn dat tijdens deze verdrietige dagen, waarin je kwetsbaar bent en veel moet worden geregeld je dit uit handen kunt geven.    Tijdens de dag van de uitvaart nam ik plaats naast de aardige chauffeur in de rouwauto. Want mij tante had me gevraagd haar niet alleen te laten tot het moment dat ze weer samen, bij haar overleden man op het kerkhof, was.  Tante hoopte dat ik deze laatste rit met haar net zo zou ervaren als zij destijds met haar moeder.  “Wees niet verdrietig” zei ze. “ik heb een mooi leven gehad”.  Met hulp van familie, vrienden, Thuiszorg TSN en zeker ook van de dames van Erik Korte hebben we haar afscheid met liefde en op de wijze zoals zij het voor ogen had kunnen verwezenlijken.     Nogmaals bedankt!  Chantal Oosterik  

Team Uitvaarthuis Twente,

Op 28 juli 2018 belde ik naar het telefoonnummer, van Uitvaarthuis Twente omdat mijn moeder was overleden.

Ik kreeg Bianca aan de lijn en vroeg haar of Erik aanwezig was, Erik ken ik al ruim 20 jaar. Ze vertelde me dat Erik op vakantie was, dus moest ik het met haar verder regelen. Een afspraak werd gemaakt dat ze naar het verzorgingstehuis Hoog Schuilenburg kwam.Waar wij de kinderen van moeder zich verzameld hadden, om de uitvaart te regelen.

Vanaf het eerste contact met Bianca voelde ik ondanks het grote verdriet en het enorme gemis, een zeer warme benadering. De professionele begeleiding van Bianca, de persoonlijke betrokkenheid en haar inlevingsvermogen,gaf mij het gevoel van rust op dat moment. Dit alles heeft gezorgd dat wij kunnen terug kijken op een bijzondere mooie en waardige dienst en op een manier waarop al onze wensen serieus werden genomen. Waarvoor mijn oprechte compliment!

Namens de kinderen wil ik je graag bedanken Bianca voor de uitvaart van onze" moeder".  Ook Erik wil ik nog bedanken voor het berichtje dat je stuurde tijdens je vakantie, dit deed me goed.

Erik, Bianca is een toppertje

 

Nogmaals Bedankt,

Hans

Beste Erik Korte uitvaartzorg Almelo,

 

De hele familie Peters en met name onze dappere moeder willen jullie hartelijk bedanken voor de persoonlijke begeleiding en de nuttige tips en adviezen m.b.t. de uitvaart van Herman Peters.  De persoonlijke aanpak en warmte

die jullie uitstralen hebben ons veel steun gegeven deze zware periode.   

Harriet  en Erik bedankt. 

 

Een hartelijke groet,

Fam Peters Almelo

 

Van begin af aan was er al een klik, twee dames aan de deur die alles direct op pakten. Harriet en Bianca, toppertjes.

Het was allemaal zo huiselijk, ook dat we konden komen wanneer het ons uit kwam, super gewoon.

Alles is zo mooi geregeld, kijk er met een goed gevoel op terug en ik wil daarom mijn dank uitbrengen xx.

Op donderdag 14 juni vond de crematie van mijn vrouw, onze moeder en oma plaats. Nadat zij was overleden wisten we direct dat we de uitvaart door Erik zouden laten regelen. Wij hadden al een positieve ervaring met hem. Samenvattend hebben we er een bijzonder goed gevoel aan over gehouden. Alles was bespreekbaar en we hadden echt het gevoel dat er naar ons werd geluisterd en dat er rekening werd gehouden met onze wensen. Het was ook fijn dat we op elk gewenst moment toegang hadden tot de familiekamer waar mijn vrouw, onze moeder en oma lag opgebaard. De crematieplechtigheid was indrukwekkend en zoals we hadden gewild. We hebben er een heel goed en warm gevoel aan over gehouden. Ook de verschillende contactmomenten met Erik waren steeds prettig en er werd iedere keer tijd voor ons gemaakt. Zelfs nu alles achter de rug is kunnnen we nog steeds met vragen bij Erik terecht. Familie van der Maar

Beste Team Uitvaarthuis Twente,

08 mei 2018 belde ik naar het telefoonnummer, dat 24 uur per dag te bereiken is, omdat mijn moeder was overleden. Ik kreeg Bianca aan de lijn en vroeg haar of Erik bij het verzorgingstehuis, waar mijn moeder tot dat moment woonde, langs kon komen.

Eigenlijk was hij nog een dag vrij maar hij kwam toch langs en vanaf dag één tot en met dag 8, de dag van de uitvaart, zijn we supergoed begeleid. Niets moest en alles kon.

Alles wordt voor je geregeld, van het aangifte doen van het overlijden van je dierbare tot aan een powerpoint presentatie van de mooiste foto's van de overledene. Iets wat heel uniek is bij Uitvaartshuis Erik Korte is.

Je krijgt een sleutel en kunt 24 uur per dag gebruik maken van de familiekamer, keuken en tijdens kantoor uren kun je,je verhaal kwijt als je dat wilt.

Onze dank gaat in het bijzonder uit naar Erik en Harriet, die alles voor ons hebben geregeld.

Of je nou verzekerd bent bij de Dela,Yarden of waar dan ook Uitvaarthuis Twente maakt het mogelijk.

Een knus uitvaarthuis waar een traan en een lach altijd mag.

Bedankt voor alles, jullie doen je werk met heel veel passie en liefde.

We kwamen als klanten en gingen als vrienden, zo voelt het voor ons.

Peter en Marjolein

In de laatste 2 jaar hebben we als familie 3 uitvaarten meegemaakt. Al deze uitvaarten zijn op een duidelijke, professionele, hartelijke en betrokken manier begeleid door 'het team'van Erik Korte. Je kunt met een gerust hart bijna alles aan hen overlaten. Alle ruimte voor eigen inbreng, en daar waar nodig de juiste 'sturing'. Heel veel dank daarvoor aan Harriët, Wilma, Bianca. Jullie waren altijd te bereiken!

Harriet, Erik en natuurlijk ook Luuk. Dank voor de geweldige zorg en uitvaart van onze vader en opa. Niemand had dit beter gekund. Een paar woorden een kleine omschrijving en dat iets neerzetten dat precies past. Dank aan jullie het was perfect Fam. Kappert

Heel erg bedankt voor de goede zorgen tijdens de uitvaart van onze vader. Met vriendelijke groeten, Yvonne Bokdam

Lieve Wilma en Erik,

Ik wil jullie graag hartelijk danken voor de hartverwarmende en bijzondere goede zorgen ter gelegenheid van het afscheid van mijn vriend Jan. Vanaf het eerste contact met jullie voelde ik ondanks het grote verdriet en het enorme gemis, een zeer warme benadering. De professionele begeleiding van Wilma, de persoonlijke betrokkenheid en haar menselijke inlevingsvermogen, gaf mij het gevoel van innerlijke rust en dat zij er voor mij op dat moment was.

Dit alles heeft gezorgd dat ik kan terug kijken op een bijzondere mooie en waardige dienst en op een manier waarbij het uitvoeren van al mijn wensen tot in de kleinste details (bijv. de vingerafdrukken van Jan zijn duimen) door Wilma serieus werden genomen. Waarvoor mijn oprechte complimenten!!

Hiervoor nogmaals warme dank voor alles.

 

Lieve groet;

Marjon

Lieve hariette en Erik. Graag wil ik jullie wederom bedanken in de begeleiding bij het overlijden van mijn " moessie" De warmte hartelijkheid geduld waren enorm. Ik wens een ieder die een dierbare de laatste eer toe wil laten komen jullie toe als begeleiders. Jullie zijn toppers. Groet, ineke

Lieve Henriette en Erik. Graag wil ik jullie bedanken voor het meedenken, uitdragen van ideeën om zo de uitvaart van mijn moeder zo mooi en bijzonder te kunnen laten verlopen. Ook mocht dit al zo zijn bij mijn vader en nichtje. Jullie zijn toppers en hier is niets van gelogen. Wederom gaat er een mooi en warm gevoel naar jullie uit. Dank voor jullie warmte begrip en steun in deze bijzondere en zware tijd. Lieve groet, ineke

Oprecht respect is wat wij als nabestaanden hebben ervaren van Erik en Harriët. Het respect dat Wim verdiende.

Tot in de kleinste details was er aandacht. Wat ons vooral is opgevallen is de timing bij het plannen van de uitvaart. Hadden ze ons vlak na het overlijden gevraagd wat we zelf wilden doen, dan was het antwoord niet hetzelfde geweest dan na de week optrekken met Erik en Harriët. Elke keer op het juiste moment vragen stellen, ons proces volgen en aanvoelen wat nodig was.

Gaandeweg die week ontstond er een sfeer van enorm vertrouwen die nodig is om het verdriet te kunnen delen.

Juist de kleine details maakten het groot.

De familiekamer bleek van toegevoegde waarde; eenieder kon op zijn eigen manier afscheid nemen. Alle tijd en alle aandacht in een sfeer die sereen was maar waar ook humor zeker een plekje vond. In het Uitvaarthuis kon die sfeer ontstaan. Praktisch was het ook, tussendoor konden we ook de uitvaart plannen. Onverwacht even af en toe een hand op je schouder en een vraag hoe het met je ging, of een bemoedigende blik van jullie kunnen die toespraak wel, creëerde de nodige saamhorigheid. Een waardevol aandenken; wij hadden onze gedachten daar niet bij, maar Harriët liet ons een mooie steen uitzoeken in de vorm van een hart waar zijn vingerafdruk op werd gezet. Voor ons van grote waarde!

Jullie passie, authenticiteit en vakmanschap hebben gemaakt dat wij ondanks het verdriet, met een gevoel van trots en een glimlach op de uitvaart terug kunnen kijken.

Familie ter Stal

Ik/ wij willen jullie wederom bedanken voor het mooie afscheid wat we hebben gehad voor mijn moeder. En eerder al van mijn vader en nichtje. Jullie ontzorgen in de moeilijke tijd en denken mee aan een voor ons gepaste uitvaart. En natuurlijk de tijd ervooor.
Voor jullie allemaal dank je wel voor de warmte in nare tijd die je als nabestaanden hebt.

Beste Bianca,

Via deze weg willen we jullie, en jou in het bijzonder, nogmaals bedanken voor de begeleiding van de uitvaart van onze moeder, oma en vrouw.

We zijn nog steeds erg verdrietig om haar veel te vroege overlijden, maar we zijn tevens erg gelukkig met het verloop van de uitvaart. Je was erg betrokken en van het begin tot het einde begeleidde je ons hierbij. Dit was erg prettig en het contact voelde dan ook persoonlijk en vertrouwd. Op deze momenten van intens verdriet was dit zo fijn en belangrijk voor ons.

Vooraf was ik bang dat ik alleen met veel verdriet en angst zou kunnen terugkijken op de uitvaart, maar dit blijkt niet zo te zijn. Ik kijk met een heel warm en prettig gevoel terug op deze dag. Het verliep precies zoals wij en mijn moeder dit graag wilden. Dit zullen we nooit vergeten. We zijn jou hier heel erg dankbaar voor. 

Groeten van Fam. Nieuwenhuis (- Loohuis) uit Hengelo

Beste Bianca,

 

Namens de familie wil ik je graag bedanken voor het regelen en begeleiden van de uitvaart van onze “tante Dien”. We kijken terug op een mooie, stijlvolle en plechtige viering die mede door jouw aandacht en zorg tot een mooi en fijn afscheid heeft geleid waar we met een goed gevoel op terug kunnen kijken.

 

Nogmaals bedankt,

 

Gea Westerhoff

Goede middag dames Harriët en Bianca,

 

Alweer precies een week geleden hebben jullie de uitvaart geregeld van mijn zuster  GRE HALLINK  de moeder van Ineke Megelink, haar dochter en enigste kind.

 

Voor de waardige en professionele wijze waarop die heeft plaats gevonden zijn we jullie zeer erkentelijk.

De toespraak en zoals jullie gekleed gingen, echt dames, beter kan niet.

Chapeau  Chapeau.

Gelukkig heb ik (nog) niet veel ervaring met uitvaarten.

Mijn zwager echter, in zijn functie als voorzitter van het Lochems Mannenkoor, des te meer. Hij zegt onder de indruk te zijn van jullie werkzaamheden en zou  ERIK KORTE UITVAARTVERZORGING  ten zeerste aanbevelen.

In zo'n hectische situatie, zelfs al is die wekenlang aan te zien komen, is het een verademing als de noodzakelijke verrichtingen op zo'n beschaafde wijze worden overgenomen.

De behoefte van nabestaanden om dat uit handen te geven  daaraan hebben jullie op een bijzondere wijze, cum laude, gehoor weten te geven.

Heel fijn met jullie van doen te hebben gehad.

Lieve Erik en Harriët,

Bij deze willen wij jullie bedanken voor de mooie uitvaart die onze vader mede dankzij jullie liefdevolle en persoonlijke begeleiding heeft gekregen.

Jullie blinken uit in de persoonlijke touch en aandacht die je aan een afscheid kunt geven.

Ook jullie inlevingsgevoel én het meedenken heb ik nog nergens aangetroffen. Dat er zelfs gevraagd wordt welke kleding Erik zou aandoen bij de uitvaart: De traditionele "billentikker" of "gewoon" in pak. Ik vind het heel bijzonder én attent. Onze vader en wij zijn maar normale mensen. Dus graag in een gewoon pak. Jullie bezitten de kunst om nabestaanden in een moeilijke tijd bij jullie thuis te laten voelen en om gewoon onszelf te kunnen zijn. Pa lag in de Terra kamer opgebaard. Zó fijn om naar hem toe te kunnen als je daar behoefte aan hebt. En dan de nazorg: een appje de dag ná de crematie krijgen, hoe het met ons gaat. Het is gewoon hartverwarmend.

Bedankt voor al jullie goede en liefdevolle zorgen voor, tijdens en na de uitvaart- en crematieplechtigheid.

 

'Perfectie met gevoel'

Dit is waar jullie team voor staat en dit is wat wij hebben ervaren na het overlijden van mijn vader.

 

Beste Erik en Harriet,

Bedankt voor de professionele begeleiding en ondersteuning, jullie prettige aanwezigheid en de oprechte en warme aandacht voor mijn moeder en ons. Jullie namen de tijd om in alle rust met ons het afscheid voor te bereiden. We kijken terug op een bijzondere week en een mooie, waardige plechtigheid. En niet te vergeten het indrukwekkende rondje door de stal...

Heel veel dank, namens mijn moeder en de rest van de familie Hammink.

Hartelijke groet,

Geke

 Wij  willen  jullie  bedanken  voor  de  fijne  steun  en  begeleiding met  alles,  bij het  overlijden van ons  zusje  Ria  oude  Kotte,  dit  heeft  ons  echt  goed  gedaan  in  deze  moeilijke  tijd!!     Francis  Homan-oude Kotte 

Lieve Wilma

Wij zijn ontroerd en dankbaar voor alle steun die je ons hebt geboden bij het regelen van de uitvaart van mijn vader.

Met een lach en een traan heb jij ons door die zware verdrietige week geloosd. Wij zijn onder de indruk van je professionaliteit en warme benadering. Alle tips en adviezen die je gaf om tot een mooie plechtigheid te komen. Voor ons was de week voorafgaand aan de plechtigheid het echte afscheid nemen van mijn vader. Dit heeft ons zo goed gedaan. De ruimtes waar we gebruik van konden maken, het luisterend oor van jou, de persoonlijke elementen die we konden toevoegen. Dank je voor al je moeite en hulp. Wij hebben nooit geweten dat een afscheid zo waardig en waardevol kon zijn.

Hartelijke groet en een dikke knuffel

Loes van de Port- Kerk

Dankzij jullie inzet, bewaking van deadlines en directe actie bij mogelijke overschreiding, inbreng van waardige ideeen voor de afscheidsplechtigheid en snelle directe acties (zelfs met een huis vol visite of laat in de avond), kijken wij terug op een bijzondere en pure week met als resultaat een bijzonder waardig en verdiend afscheid van papa.

Bijzonder bedankt voor het tevreden berustende gevoel dat wij aan deze week overhouden en een mooie en fijne basis geeft om dit verlies een plek bij elk van ons te geven. Dank jullie wel daarvoor.

Familie Hemmers

Lieve Harriët, Wilma, Erik, Bianca en Luck,

Veel te snel na het overlijden van onze vader is ook onze moeder overleden.
Na de liefdevolle en professionele begeleiding van zijn uitvaart hoopten we dat jullie, Wilma en Harriët, ons ook nu weer zouden kunnen begeleiden. We zijn jullie zo dankbaar dat jullie ruimte in jullie agenda hebben willen en kunnen maken om dit voor ons te doen.

Wederom, niets dan lof voor de manier waarop jullie ons, de zusjes Lucas, hebben begeleid, getroost en gesteund.

Wilma, dank je voor je rust, je professionaliteit en het meedenken. De manier waarop je bezig bent met de details laat je persoonlijke betrokkenheid zien. De herdenkingssteentjes zijn perfect. En we zijn ook blij dat we de humoristische kant van je hebben mogen zien, waardoor er naast het verdriet ook ruimte was voor een lach (flikkerlichtjes, koekjes in de kerk).

Harriët, dank je voor je knuffels, je professionaliteit en je luisterende oor. Je suggesties voor teksten zijn een prachtig voorbeeld van je inlevingsvermogen en betrokkenheid. De powerpoint presentatie tijdens de crematie was perfect.

We hebben het al eerder gezegd, jullie zijn zeer professionele vrouwen die hun vak verstaan. Daarnaast ontzettend lieve schatten die meeleven en persoonlijk betrokken zijn.

Erik, dank je voor je suggesties mbt de invulling van de avondwake. We hadden geen idee dat we zelf teksten konden aandragen en niet waren gebonden aan "het boekje". Door jou is deze nu veel persoonlijker geworden.

Bianca, we hebben kort met je kennis mogen maken. Dank voor je luisterende oor.

Luck, dank je voor je gesprek en tips en adviezen aan mijn neefje (leger). En dat ik therapeutisch de vaatwasser in en uit kon ruimen.

Lieve mensen, dank dat we even deel hebben uit mogen maken van de "De Korte" familie. Jullie hebben voor ons het verschil gemaakt en er voor gezorgd dat de uitvaart van onze moeder waardig, respectvol en liefdevol is geweest. We hadden het niet beter kunnen wensen.
 

Helaas gisteren afscheid moeten nemen van mijn moeder. Maar door de persoonlijke en warme begeleiding van Erik en Harriet is het een ontzettend mooie dienst geworden. Heel fijn.

Erik, dank voor je advies en professionele begeleiding. Zeer professioneel, maar met een persoonlijke 'touch'.

Harriet, door jouw rustige en kalme karakter is het een fijne dag geworden. Niets was teveel en aan alles werd gedacht, dank hiervoor. 

Bij het overlijden van mijn vrouw, onze moeder en oma heeft Bianca ons op een voortreffelijke manier begeleid: respectvol en warm. We kregen volledig de ruimte om zelf invulling te geven aan het afscheid en Bianca dacht op een heel professionele en flexibele manier mee om te zorgen dat wat wij wilden, ook zou lukken. Alles verliep vlekkeloos en we hebben op een heel persoonlijke manier afscheid kunnen nemen. Heel veel dank daarvoor! 

Harriet, Erik en Luuk

we kunnen jullie niet genoeg bedanken voor alles wat jullie voor ons, de familie Tienstra, hebben gedaan na het overlijden van onze vader en opa

de warme en de de gemoedelijke sfeer waain wij zij opgevangen en begeleid is indrukwekkend en een grote troost geweest voor ons allen.

speciaal dankwoord nog voor Harriet. door vooral wie jij bent en hoe je met ons omging, hebben wij het gevoel gekregen dat er iemand voor ons was en  bijstond. Niet alleen professioneel maar vooral menselijk, met een groot inlevings vermogen, wij zijn jou daar grote dank voor verschuldigd, en zullen het niet vergeten.

Dank fam.Tienstra

Namens de hele familie willen wij het team van Het Uitvaarthuis Twente van harte bedanken voor hun waardevolle bijdrage aan het afscheid van Peter, waarbij zij alles tot in de puntjes met en voor ons geregeld hebben; helemaal op de manier die pastte bij onze wensen en ideeën. Met oog voor de hoofdlijnen tot en met de kleinste details, het team heeft ons gesteund en overal op een hele prettige, persoonlijke manier begeleid. Niets was hen te veel, steeds een goede afstemming met korte lijnen in een huiselijke sfeer.

Alles wat een waardevol en mooi afscheid nodig heeft was aanwezig. Oprechte dank voor alle goede zorgen.

 

Bianca en Erik,

Bedankt voor jullie perfecte begeleiding. Bianca, je was een enorme steun in het maken van onze keuzes op een persoonlijke en betrokken manier.
Het was perfect en liefdevol verzorgt, dank je wel!

Wendy Hoek

Wij willen jullie, en vooral Bianca, uit de grond van ons hart bedanken voor alles wat jullie hebben gedaan om het verlies van onze vrouw, moeder en oma dragelijker te maken. Vanaf het eerste ontmoeting tot de laatste dag van de crematie zijn jullie, en weer vooral Bianca onze steun geweest. Jullie zijn toppers. Xxx

Harriet en Wilma

Nogmaals onze dank .. Zoals jullie ons begeleid hebben in onze keuzes en gesteund in onze moeilijke tijd toen onze lieve moeder overleden is. We hadden bij jullie zo'n huiselijk gevoel en de terra kamer was zo sfeervol Nogmaals bedankt harriet en wilma Hennie xx

Beste Erik en Bianca

Bedankt voor jullie steun en advies en betrokkenheid op een persoonlijke lieve manier.

Alles kon en mocht en altijd was er een luisterend oor. De Terra kamer waar onze moeder ( Mw. Stel) lag,

was luxe en sfeervol. Ook de huiskamer gaf ons een goed gevoel.We kijken terug op een uitstekende

verzorgde uitvaart. We konden niet beter wensen. Een dikke 10 !

 

Groet,

Roelf en Jolanda

De wens om zo een uitvaart te krijgen die mijn overleden vrouw wou hebben, is door Erik en Harriet volledig uitgevoerd.

Op 31 augustus jl was de plechtigheid. De gewenste rouwauto (aparte kleuren), Erik en Harriet en alle aanwezigen in vrijetijds kleding (een wens van mijn vrouw en mij), bij Erve Pezie was het allemaal zo vrij, dat mensen zeiden "wat prachtig". Het was prachtig weer, zodat iedereen vrij kon lopen en gaan waar die maar wou. De rouwkamer, alles was perfekt geregeld. Ook het overleg over hoe het scenario zou moeten zijn gewoon top. de afwikkeling ook gewoon goed. Dit is kort maar krachtig, dat betekent dat het top was geregeld.

Mijn vrouw is op 26 augustus jl. overleden op 43 jarige leeftijd.

 

Erik en Harriet namens mij bedankt voor begeleiden en perfekt regelen van deze dagen, precies zoals zij wou.

 

 

 

 

 

De tijd gaat verder..........

Af en toe kijk je om realiseer je hoe belangrijk een goed afscheid is geweest.

Een dierbare verliezen is moeilijk,persoonlijk begeleid worden is waardevol.

Erik DANK JE WEL !

Er was plek voor emoties en rust te vinden in de familiekamer bij (o)pa,de knuffel die mee mocht,

de laatste rit met opa, wat een goed gevoel.

In de sfeervolle ruimte het condoleance bezoek ontvangen met de warme aandacht van Harriet.

We hebben aan de uitgesproken wensen kunnen voldoen omdat Erik in mogelijkheden dacht.

Niets was te veel en perfect geregeld.

Het persoonlijke afscheid in kleine kring is in ons hart groots geworden.

 

Groet Familie Knoef.

 

 

Kan alleen maar zeggen dat het allemaal klasse geregeld was en het is zo huiselijk allemaal en alles kan alles mag, Erik Korte en medewerkers, dikke pluim en dankbaarheid zoals onze moeder begeleid is naar haar laatste rustplaats.

Lieve Bianca en Harriët,

Wij willen jullie ontzettend bedanken voor al jullie lieve zorgen, jullie betrokkenheid en meedenken met de uitvaart van onze twee moeders.

27 juli jl. overleed onze moeder en schoonmoeder Annie Mink-Wiggemans. We zijn toen heel goed begeleid door jullie. Ook voor opa was dit een echte troost.

2 maanden later overleed onze moeder en schoonmoeder Ina Littink-Mulder. Zo snel na elkaar. Maar wat een troost was het voor ons dat Bianca en Harriët er weer waren. Harriët was zelfs jarig maar ze vond het zo belangrijk dat ze ons kon helpen. Dit doet een mens goed in zulke moeilijke dagen. Zij waren een echte steun.

Ze hebben na afloop van de dienst dan ook een mooie bos bloemen gehad van ons, zeer verdiend. Het was maar een gebaar. Deze twee dames zijn zo ontzettend lief en betrokken. We hopen dat opa nog een hele tijd bij ons blijft. Maar als de tijd daar is,dan weten we de dames te vinden.

Ook namens onze kinderen, jullie zijn TOPPERS.

Liefs van Jan en Inge Mink-Littink

Beste Erik en Harriet,

We kijken terug op een heel goed verzorgde uitvaart. Wij waarderen jullie enorme inzet op jullie eigen persoonlijke manier in combinatie met jullie professionele manier van werken. Serieus en toegewijd en daarnaast met ruimte voor humor, een lichte noot op zijn tijd. Dit proces van afscheid nemen van onze moeder (11 juli 2016) was intens, maar is vooral waardig en in harmonie verlopen. Wat mogelijk werd door jullie aanwezigheid en al het regelwerk en alle extra tijd en moeite die jullie genomen hebben om alles in goede banen te leiden.

Aan nieuwe mensen zou ik willen zeggen: Erik Korte Uitvaart is een zeer goed en betrouwbaar adres, waar we zelf ook graag weer terug zouden willen komen, mocht het nodig zijn in de toekomst. Dank jullie wel, Erik en Harriët voor deze goed verzorgde uitvaart en alle steun die wij van jullie hebben gekregen.  

Met dankbare groet, ook namens mijn vader A.J.H. Gietelink  - Almelo,

Annelies Gietelink (dochter van Lies Gietelink-Govers) - Utrecht.   

 

Meer dan tevreden.

Zaterdagmorgen 16 juli 2016 overleed onze moeder en oma Annie Bootsveld Bakker. Op verzoek van haar zou haar afscheid geregeld moeten worden door Erik Korte, want die had ook al eerder de uitvaarten van haar ouders opa en oma Bakker zo keurig verzorgd.

Vanaf het moment dat wij die zaterdag kennis maakten met Harriët en Bianca waren wij als familie ervan overtuigd, dat zij daarmee een goede beslissing had genomen. De manier waarop jullie ons hebben bijgestaan, er voor ons waren, het afscheid hebben verzorgd en telkens checkten of dit was wat we bedoelden heeft ervoor gezorgd dat wij met een zeer tevreden gevoel terugkijken op 't afscheid van onze moeder en oma. Wij ontvingen van vele genodigden de complimenten over hoe een en ander door jullie toedoen verlopen is. Aandachtig. Zorgvuldig en warm.

Namens de familie Bootsveld onze hartelijke dank.

Waarde Erik en Harriët,

Opeens was daar op maandagochtend 29 juni 2015 het bericht dat onze vader, schoonvader, grootvader en overgrootvader Cornelis Johannes Freriks de zondagnacht ervoor was overleden, 89 jaar. Onze vader was weduwnaar van Maria Freriks-van der Voort. Hij was bekend als de tandarts van de Wierdensestraat en verre omstreken, een geliefd buurtgenoot en vriend van velen, lid van de Lions Club Almelo en voormalig radiotelegraftist van de KLM en de Indonesische Luchtvaartmaatschappij Garuda.

De schok was heel groot. We gingen vanuit alle windstreken meteen naar het ouderlijk huis in Almelo, waar de verzorgsters van Buurtzorg Almelo aanwezig waren. Ook hen zijn we dankbaar. Dat was een hele troost en geruststelling. Meteen daarop kwam ook Erik Korte Uitvaartverzorging en diezelfde midddag al was onze familie van drie broers en echtgenotes verenigd om de droeve uitvaart en het afscheid te regelen. Mijn vader had nauwkeurig al zijn wensen vastgelegd en wilde graag een gezongen Latijnse mis in de Sint-Georgiusbasiliek Almelo, begeleid door vicaris Woolderink.Daarna zou de crematie plaatsvinden in het Crematroium Almelo.

Het is eeuwig dankbaar stemmend wat Erik, Harriët en hun collega´s voor ons hebben betekend in elk opzicht, van de eerste binnenkomst en de volmaakte en begripsvolle verzorging en begeleiding daaropvolgend. Aan alles heeft Erik Korte gedacht, van de bloemen tot de perfectie waarmee de rouwkaarten werden opgesteld, vormgegeven en gedrukt. Hij dacht met ons mee en hield nauwlettend in de gaten om de wensen van onze lieve vader nauwlettend te volgen, want dat was en is voor hem het belangrijkste, dat de verlangens en wensen van de overledene worden beluisterd en gehoord.

Wij danken met ons allen Erik en Harrièt voor alle goede en begripsvolle zorgen. Namens de drie zonen Dick, Kester en Robert Freriks, schoondochters, kleinkinderen en achterkleinkind. Uw steun heeft ons geholpen het verlies van onze geliefde vader Kees Freriks enigszins te verzachten.

 

 

3jaar geleden werden wij de fam geconfronteerd met het overlijden van onze broer
In samenspraak met Erik Korte en de Bleekkerk in Almelo
Was alles tot in de puntjes geregeld ,Waar wij als fam verguld van waren.
5 Febr 2016 9 Febr 2016 24 Maart 2016 Verliezen wij wederom 3 dierbaren in de Fam waaronder een echtpaar
Dit verdriet kwam hard aan in de Fam .
Nauwelijks bekomen van ene begrafenis konden wij ons als Fam weer opmaken voor weer een begrafenis .
Dankzij de oprechte interesse in ons verdriet werden wij heel erg fijn opgevangen.
En konden wij op elk moment onze wensen kenbaar maken , niks was te veel .
Wij hebben dankzij Erik en z'n staf op waardige manier afscheid kunnen nemen van onze dierbaren .
Wij kijken als Fam met heel veel dank en steun aan jullie terug , nogmaals dank.
Ben.

Ik ben wat laat met mijn reactie maar bij deze dan als nog, op 22 januarie is onze mam op 91 jarig leeftijd in het ziekenhuis overleden in het ziekenhuis van te voren hadden wij ( mijn broers en zus) al besloten dat we Erik graag wilde als begrafenis ondernemer.
Na een telefoontje kwamen Wilma en Bianca na twee uur al langs om alles door te nemen dit was fijn omdat mijn broers in het westen wonen.Wilma heeft alles geregeld en mijn zus en mij in het bijzonder erg goed begelijd in de week van de begrafenis, vanaf dat wij onze moeder verzorgt hebben tot en met de begrafenis, wij kijken ondanks een nare tijd met een goed en dankbaar gevoel op deze tijd terug waarin we dankzij Wilma en Bianca dingen goed hebben kunnen afsluiten.

Kort nadat mijn vrouw was overleden werd mij duidelijk gemaakt dat ik snel een uitvaartverzorging moest bellen. Gelukkig hoefde ik daar niet over na te denken want ik had al enkele uitvaarten, verzorgd door Erik Korte, meegemaakt. Ik kan een heel lang verhaal opschrijven over de uitvaart van mijn vrouw maar dat is niet nodig. Harriët en Erik waren er, waar nodig, maar bleven steeds op de achtergrond. Het was net of alles vanzelf ging en onzichtbaar geregeld werd. Het was in één woord perfect. Veel mensen die ik naderhand gesproken heb vertelden mij dat bijvoorbeeld het condoleren in de Greven zo respectvol was georganiseerd.

Namens mijn familie heel erg bedankt.

 

Gerard Smit.

 

 

 

 

Wat een verdriet wanneer je dierbare weg valt, maar wat ontzettend fijn als er iemand naast je staat zoals Erik en Bianca. ze hebben mij en de kinderen geweldig opgevangen, geluisterd naar onze wensen en ons verdriet. we werden ontzettend goed door deze mensen opgevangen, iedere moment stonden ze voor ons klaar, niets was hun teveel in 1 woord geweldig. dank zij deze mensen konden we deze zware dagen door en voelde wij ons begrepen. Niets dan lof voor deze uitvaart, geweldig geregeld zoals wij als nabestaande wensde, de tijd voor afscheid en de liefde die deze mensen uitstralen is niet te verwoorden in onze dank. Lieve mensen namens de gehele familie onze grote dank voor alles wat jullie voor ons hebben gedaan. Wij kijken terug op een geweldige steun van jullie en zijn jullie daar eeuwig dankbaar voor.  De familie van Duiven

Hoe fijn is het, dat wanneer voor jou alles even helemaal stil staat, er mensen zijn die jou er op zo'n respectvolle manier doorheen helpen. Wilma en Harriët , wat hebben jullie ons goed geholpen. En wat kijken wij met een fijn gevoel terug op het afscheid van mijn vader. Jullie gaven ons de ruimte, maar ook mooie tips. De knuffels zijn geweldig en voor de kinderen echt een enorme troost,wat een bijzonder idee. Iedere dag was er even contact en hielpen jullie ons weer een stukje verder.Jullie prettige manier van begeleiden is ook bij familie en vrienden niet onopgemerkt gebleven. Bedankt voor jullie warme, respectvolle begeleiding.
Ivanka Bloem ( ook namens mijn moeder en de rest van de familie)

Allereerst bedankt voor het organiseren van de uitvaart van m'n vader. Het was een turbulente tijd voor me maar heb er een goed gevoel bij hoe de voorbereidingen en de dag verlopen zijn. Ik stel bijzonder op prijs dat we ontspannen wat over hobbies hebben gepraat en ook dat je eigenlijk ongemerkt in de richting gestuurd hebt (zonder enige opdringerigheid) die het beste bij de situatie paste voor m'n vader en voor mij.

Die persoonlijke "touch" die ik bij m'n moeder's uitvaart ervaren heb was er nu ook weer. Vooral de aankomst bij m'n vader's huis en hoe "de dames" (klinkt erg fout maar een beter formulering kan ik niet bedenken op dit moment...) voor de auto uit liepen vond ik erg indrukwekkend en stijlvol.
Het is allemaal zo verlopen als ik verwacht en gehoopt had.

  B.J. Brinkman

Na het plotselinge overlijden van mijn man, onze (schoon)vader en opa, stond onze wereld ineens even stil. Vrij snel waren we erover uit dat we graag Erik Korte wilden vragen voor het verzorgen van de uitvaart. We kenden hem en over zijn manier van contact en dingen afregelen zijn wij als familie zeer tevreden over.

Een groot deel van de zo vele dingen wat we in nog minder dan één week moesten regelen, is door hem en zijn team uit handen genomen. Met veel respect en professionaliteit, Erik bedankt daarvoor. Veel is bespreekbaar en mogelijk bij jouw. Tot in detail is alles netjes door jouw verzorgd. Onze dank gaat ook uit naar Harriët en Ria Kuiper. Zij hebben ons ook enorm geholpen in deze moeilijke tijd. Harriët, met jouw warme persoonlijke aandacht op gepaste wijze, dank je wel. En Ria Kuiper, zij heeft tijdens de afscheidsdienst het levensverhaal van Jannes heel mooi kunnen verwoorden.

Ondanks ons grote verdriet, kunnen goed terugkijken op een waardig afscheid.

Betsie Veerenhuis, kinderen en kleinkinderen

Als het onvoorstelbare realiteit wordt en het liefste wat je hebt plotseling komt te overlijden, staat de wereld plotseling stil…

Ondanks het verdriet moeten er keuzes gemaakt worden over de wijze waarop je het afscheid wilt vormgeven. De keuze voor Erik Korte en zijn team, om ons hierbij te helpen, bleek een juiste te zijn.  

Vanaf het eerste contact werden verschillende zaken professioneel en voortvarend geregeld. Naarmate de voorbereidingen vorderden, ervoeren wij vooral de oprechte betrokkenheid als warm en respectvol.  

Op de voorbereidingen, de condoleance, de ceremonie en uiteindelijke begrafenis kunnen wij tevreden terugkijken. Het was goed en dat is een waardevolle herinnering voor de rest van ons leven.

Bedankt daarvoor!

Hartelijke groet van de jongens van Slaghekke

Zijn blij met onze keuze om de uitvaart te laten verzorgen door Erik Korte. Samen met Harriët heeft hij gezorgd dat wij op een waardige manier afscheid hebben kunnen nemen van de echtgenote van mijn vader en onze moeder en oma. In een week waarin je veel beslissingen moet nemen, waren ze er als wij ze nodig hadden en wisten op een heel discrete manier op de achtergrond te blijven waar dat paste. Zorg wordt daardoor beperkt tot waar het op dat moment echt om moet gaan.

De mooie respectvolle  en zorgvuldige wijze waarop zij de uitvaart en het opbaren in de aula hebben verzorgt, heeft er aan bijgedragen dat wij op een voor ons mooie wijze afscheid hebben kunnen nemen.

Onze oprechte dank voor hoe jij en Harriët ons hebben geholpen en hoe jullie je werk doen.

 

familie Kruger

 

Lieve Erik en Harriet,

Tijdens de ontzettend zware dagen dat alles geregeld moest worden voor papa waren jullie er constant voor ons allemaal. Alles kon besproken en geregeld worden. Ik kreeg omdat ik verder weg woon een eigen sleutel van de familie kamer zodat ik op elk moment naar papa toe kon. De video presentatie zowel tijdens het condoleren als tijdens de dienst waren erg mooi. De ruimte waar iedereen afscheid kon nemen van papa werkelijk eervol. De tijd die jullie namen om ons te ondersteunen, een glaasje water aan te bieden waren enorm fijn. Erik je bent een echte prof op dit gebied want ondanks je eigen verdriet (papa was je vriend) heb je alles gedaan om er een mooi en waardig afscheid van te maken. Nog steeds is er veel verdriet, maar door jouw hulp hebben we papa een enorm waardevol en liefdevol afscheid kunnen geven. Ik ben jou en Harriet daar eeuwig dankbaar voor.

Liefs, Bianca Uitzetter

Onlangs is onze moeder heel plotseling overleden. In een tijd vol van ongeloof, verdriet en pijn, ging er zoveel door ons heen. Er kwam ontzettend veel op ons af waar wij als broer en zus geen idee van hadden. Er moest veel geregeld worden in een tijd waarin alles even stil stond. Er moesten keuze's gemaakt worden en wel de juiste. Één van die juiste keuze's was Erik Korte. Hij liet ons zien wat er allemaal mogelijk was en hoe de uitvaart er uit zou komen te zien. We kunnen een ieder vertellen dat uitvaartleider zijn een vak apart is en zijn kennis van zaken je dingen doet beseffen waar je niet eens zelf aan zou gedacht hebben, laat staan weet van hebt. Elke dag kwam Erik wel even langs om vragen te beantwoorden, ideeen aan te dragen en natuurlijk even laten horen hoe de dag van de uitvaart steeds meer vorm begon te krijgen. Ook zijn gewaardeerde collega Harriet Grooters toonde haar medeleven en wist ons ook een goed gevoel te geven in deze moeilijke periode. De dag van de uitvaart was daar en kunnen niets anders zeggen dat onze moeder op een liefdevolle, respectvolle manier is begeleid naar haar laatste rustplaats. Een treurige maar mooie herinnering.

Wij zouden een ieder die iemand is verloren aanbevelen om eens aan Erik Korte te denken. Voor velen is hij al een begrip. En begrijpen dat doet hij. Erik verstaat zijn vak .

Erik en Harriet nogmaals dank voor dat jullie er waren voor ons. Daniel en Manuela.

Erik en Harriet,

Ondanks ons verdriet is er een fijn gevoel overgebleven hoe jullie de uitvaart hebben geregeld. Kleine dingen maar zeer respectvol.

De 'huiskamer' waar we heen konden gaan waar ons mam lag, er was koffie, thee en water voor degene die het nodig had, de vlaggetjes aan de stoet auto's, vanaf het uitvaarthuis het lopen voor de auto waar ons mam in lag.

Wij willen jullie heel hartelijk danken hiervoor, ondanks ons verdriet.

 

Groeten Marja en Johnny en familie.

Uitvaart van vader geregeld door Wilma van der Schoor. Dit  geschiedde met alle zorgen, respect en persoonlijke aandacht. Alles wordt in details besproken en geregeld. Er is alle ruimte voor persoonlijke wensen, waar nodig worden er discreet adviezen gegeven waar vrijblijvend gebruik van kan worden gemaakt.

Er is duidelijk geen sprake van haast- en vliegwerk. Erik Korte aanvaart geen uitvaartverzorging wanneer hij niet van overtuigd is over voldoende tijd te beschikken om de maximale begeleiding te kunnen leveren. Dit wordt in de contacten ook uitgestraald.

Bijzonder prettig was om over eigen sleutel te beschikken, zodat vader in  eigen uitvaartcentrum op elk gewenst  moment bezocht kon worden. De familiekamer c.q. ruimte voor het condoleren heeft een huiskamereffect en straalt warmte uit. Wij kijken ondanks het verdriet toch terug op een perfect geregelde en mooie uitvaart.

Samenvattend kunnen wij Uitvaartcentrum Twente van harte aanbevelen.

Familie Nitert

Bij deze wil ik jullie hartelijk bedanken voor de verzorging en uitvaart van mijn oma. Wij als familie hebben heel veel steun van jullie gehad wat ons erg goed heeft gedaan. Jullie waren er voor ons en stonden klaar als dat nodig was. Als we het moeilijk hadden dan was er gewoon opeens die lieve knuffel van jullie en dat doet een mens goed! Samen met jullie hebben we dit goed af kunnen sluiten en daar zijn wij jullie erg dankbaar voor. TOPPERTJES!! Groetjes Ferry Lensink (kleinzoon van mevr J. Borrel)

Betrokken, met toewijding en oog voor detail. Zo hebben wij de verzorging en begeleiding van Erik Korte Uitvaartverzorging ervaren na het overlijden van ons familielid Hans Schumer.

De persoonlijke ondersteuning van uitvaartleidster Wilma van der Schoor heeft ons allen heel erg goed gedaan. Steeds was zij aanwezig met tips en adviezen die hebben bijgedragen aan een mooi en waardig afscheid van Hans.

Het Uitvaarthuis Twente is een kleinschalige, intieme en smaakvol ingerichte locatie waar wij tijdens de condoleance ons verdriet konden delen met allen die Hans direct of indirect gekend hebben.

Steeds weer hebben wij het gevoel van perfectie ervaren. Dat uitte zich in kleine, maar belangrijke punten, zoals kleine aanvullingen in de tekst van de overlijdensadvertentie, de inzet van verkeersregelaars tijdens de condoleance evenals het uitdelen van rouwvlaggetjes voor de volgauto’s tijdens de rit naar het crematorium. Het zijn die kleine dingen die uiting geven aan de professionaliteit van de medewerkers van Erik Korte.

Namens de families Schumer en Hankel hartelijk dank voor jullie inzet!

Adri Hankel

Wou graag Wilma bedanken voor de goeie steun. Heel mooi geregeld alles met de persoonlijke kamer.

bedankt voor alles.

 

MVG,

A van Wijk en S.C. van Wijk

Lieve Wilma

Bij deze wil ik jou bedanken voor alle goede zorgen de afgelopen week, na het overlijden van mijn broer Marc. Jij hebt mij het gevoel gegeven dat wij op dat moment de enige familie waren. Jij had alle tijd en nam ook alle tijd voor ons.

Dit heeft mij heel erg goed gedaan. De afscheidsdienst was heel mooi, ondanks dat het heel verdrietig was. Alles was in perfectie geregeld. Ik heb er een heel goed gevoel aan over gehouden , ik zal dit nooit vergeten.

Wilma nogmaals heel erg bedankt !

Irma Oude Breuil

 

 

 

Lieve Erik, 

In december van het afgelopen jaar heb jij de begrafenis van onze moeder begeleid. Met veel zorg en attentie heb je dit gedaan. Een luisterend oor was je voor ons en niets wat we vroegen was te veel. Meedenken in het proces deed jij en dat maakte het voor ons zoveel makkelijker. Zij was de laatste en daardoor hadden wij niemand meer die ons bij bepaalde vragen kon souffleren, zoals zij dat bij het overlijden van onze vader wel deed. Dit souffleren deed jij voor haar. Onze dank is dan ook heel groot !!  Een lieve groet van Winny, Peter, Berto en Ingrid.

Lieve Erik en Harriët

Ik wil jullie bedanken voor alles wat jullie gedaan hebben rondom en met de uitvaart van mijn vader. Jullie voelen exact aan wat de mensen willen, dit gaf ons veel troost. Jullie zijn mensen met hart voor het vak stralen zoveel rust uit en stellen iedereen gerust.

Het is allemaal gegaan zoals mijn vader gewild had en dat dankzij jullie.

 

 

Lieve Wilma en Harriët,

Niets dan lof voor de manier waarop jullie beiden ons hebben begeleid, gesteund en getroost tijdens ons verdriet. Mijn vader had al aangegeven dat hij zijn uitvaart door jullie wilde laten verzorgen. Ik begrijp helemaal waarom.

Wilma, je suggesties en ideeën waren meer dan welkom.
We weten hoe hard je achter de schermen voor ons hebt gewerkt, ook ver buiten de gebruikelijke werktijden.
Je warme persoonlijkheid, je rust en de manier waarop je alles hebt geregeld voelden als een warme deken in een voor ons zo moeilijke tijd. Je troost voor mijn moeder waren hartverwarmend.
We beseffen hoe druk je was met het regelen van onze en een andere uitvaart. Maar je gaf ons het gevoel uniek te zijn.
Je bleef de rust zelve, ook tijdens de kleine stressmomenten. Niets was je teveel.

Harriët, je meelevendheid en je begeleiding tijdens de uitvaart waren geweldig. Ook jij gaf ons het gevoel dat wij uniek waren. Je troostte ons en stelde ons gerust tijdens de hele periode van overlijden tot en met de crematie.

Jullie zijn beiden zeer professionele vrouwen die hun vak verstaan. Maar bovenal twee ontzettende lieve schatten. Jullie beiden hebben voor ons het verschil gemaakt.
De uitvaart van mijn vader had niet mooier en waardiger kunnen zijn.

Dank, zeer veel dank, namens de hele familie.

 

ik wil je bedanken voor je inzet bij het overlijden van onze moeder,

voor de rust die je ons gaf,met veel warmte kijk ik terug naar die moeilijke dagen

je bent voor ons een steun en toeverlaat geweest dank je.

yvonne van der ley rijpstra

Hallo Wilma en Erik. Bij deze wil ik jullie beiden bedanken Jullie inzet rust en vriendelijkheid hebben we erg gewaardeerd en op prijs gesteld, bij en tijdens de uitvaart van mijn vader. Door al jullie goede zorg hebben wij als gezin een goed en waardig afscheid kunnen geven. Top. Lieve groet, ineke

Hallo Erik

Al is het wat laat, ik wil je toch nog even, ook namens de familie, heel erg bedanken voor alle steun en je begeleiding bij de begrafenis van mijn moeder op 19 juni. Het was allemaal perfect. Ook de doedelzakspeler was een hele goede tip! We hebben  zeer veel positieve reacties gehad.

Met vriendelijke groet,

Monique

Overlijden papa 4  september GB Huiskes  te Almelo

 

 

Lieve Erik,

 

Ik had in 2006 al  een notitie blok speciaal voor papa. Soms ging het zo slecht met hem dan spraken we over de dood, geloof en afscheid. Dan schreef ik van alles op wat ik misschien ooit nodig zou hebben. Toen viel een keer de naam Erik Korte. Die moest ik bellen als het zover was.

 

Papa is 4 september overleden. Een broer  van mijn vader belde je moet wel Erik korte bellen. Ik dacht wat is er zo bijzonder aan Erik. 

 

Om 22.00uur Erik gebeld, hij heeft er voor gezorgd dat papa diezelfde nacht nog naar de Twentelaan is overgebracht. Dat wilde ik graag.

 

De volgende dag met mijn zus en neefje naar Erik. Ik zag er tegen op, ik dacht dan moeten we ergens in een ongezellig kamertje gaan zitten.  Omdat we in het westen wonen moesten we wel alles gelijk regelen.

 

Maar we mochten bij Erik thuis aan de grote tafel alles bespreken en zijn de hele middag bij hem geweest om alle kaarten te schrijven en alles te regelen.  Je had zoveel goede oplossingen.  Met heel veel koffie, en zakjes pijnstillers voor de hoofdpijn.

 

Je hielp ons met alles. Je stelde voor om muziek op de begraafplaats af te spelen en de kist met touwen te laten zakken in het graf door de kleinkinderen. Vond ik eerst  heel moeilijk maar je hebt me overtuigd. Ik ben zo blij dat we het zo gedaan hebben.

 

Ik kan nog vele voorbeelden gegeven, Erik het was perfect in alle opzichten.

 

Je bent iemand voor ons geweest die ontzettend  veel  aan ons heeft gegeven. Van het moment dat  papa overleed tot na de begrafenis.

 

Ik zou tegen alle mensen in Almelo en omgeving willen zeggen ga naar Erik beter krijg je het niet. Ik hoop dat je dit werk nog heel lang mag doen. En dat nog heel veel mensen jou   mogen leren kennen, in vaak de moeilijkste momenten van hun leven. Je bent een heel bijzonder en liefdevol persoon.

 

We zullen je nooit vergeten.

 

Namens de familie Huiskes wil ik je heel erg bedanken.

 

Hanneke Doran Huiskes

Lieve lieve Wilma

Onze dankbaarheid is groot, waar ik dacht te falen ving jij mij weer op.
Vertelde me keer op keer, laat dat stukje weer los dat komt allemaal goed,vanaf dag 1 was je mee gaand en gemeend meelevend ook hoefde wij ons nergers zorgen over te maken...je hebt ons er echt doorheen geholpen...ondanks ons grote verdriet kijken wij terug op een waardig afscheid van mijn fantastische papa...lieve Wilma bedankt, hierbij ook Erik bedankt voor al je wijze woorden het heeft ons geraakt jullie twee verstaan jullie vak en voeren die met veel passie en liefde uit Nogmaals onze dank is groot

Beste Erik,

Ik wil je graag bedanken voor de manier waarop je de uitvaart van mijn moeder begeleid hebt. Je persoonlijke betrokkenheid, je oog voor detail en je passie voor het vak maakten dat het een hele bijzondere gebeurtenis werd. Achteraf bekeken is er helemaal niets dat ik graag anders had willen zien; het is goed zo.

Nogmaals bedankt voor de bijzondere uitvaart en het traject dat hieraan vooraf ging. Een pleister op een zere wonde die erg belangrijk is bij de rouwverwerking.

Groet,

Kevin Pease
 

Beste Erik, Ik wil je bedanken namens de familie voor je begeleiding tijdens de crematie van mijn schoonmoeder . De ondersteuning die je gaf was perfect tot in de details. Ook de oma-kleinkind beer die de kleinkinderen kregen helpt hun zeer bij de verwerking. Niets was teveel en er kon veel geregeld worden. Ook de zorg voor ons door op ons te letten tijdens de condoleance was zeer prettig. De manier waarop alles geregelt was met veel waardigheid. Bedankt voor de goede zorgen. Namens de familie, Diane Wesseling

Uitvaart Bernard Versteeg 16-01-2014   Beste Erik,   Jouw unieke, persoonlijke, ontspannen en betrokken begeleiding tijdens de uitvaart van Pa hebben wij als bijzonder prettig ervaren. Evenals de warme ondersteuning van Wilma. Vanaf het eerste moment heb jij op een bijzonder aangename manier de teugels voor de uitvaart in handen genomen, luisterde jij nauw naar onze ideeën, sloot je aan bij onze gevoelens en situatie en kwam je zelf met geweldige suggesties.    Toen jij hoorde hoe Pa van midwinterhoornblazen hield en wij onze bloemen op zijn midwinterhoorn wilden laten maken, kwam jij meteen met het geweldige idee om op de begraafplaats een midwinterhoornblazer te vragen. En ooh hoe mooi en sereen klonk de midwinterhoornmelodie op de begraafplaats. Vele aanwezigen kregen er kippenvel van.  Ook het laten zakken van de kist met ‘touwen’ hebben we als een heel bijzonder en waardevol moment ervaren.    We zijn je enorm dankbaar voor het waardige afscheid dat jij ons hebt helpen geven aan Pa. Vele aanwezigen zeiden ook al dat jij een TOPPER bent!   Een heel hartelijke  dank!   Enny Versteeg   

Beste Erik, vorig jaar hebben we een aantal keren afscheid moeten nemen - meer dan ons lief was. Je hebt ons daarbij steeds zorgvuldig geholpen. Dank je wel.

Zoals hieronder mijn oom de Hr. Zuure en mijn nichtje Gervaiseal  vol lof zijn over jullie vakkundige werkzaamheden kan ik me daar volop bij aansluiten. Jullie hebben het allemaal erg goed geregeld, tot in de kleinste details. Iedereen vond de uitvaart van mijn moeder heel erg mooi en dat had ze ook verdiend. Ik zou een ieder jullie willen aanraden omdat jullie  erg persoonlijk zijn en de juiste kennis in huis hebben. Bedankt Erik Korte en Wilma, toppie gedaan.

Beste Erik, Hierbij wil ik samen met mijn kinderen en kleinkinderen je bedanken voor een zeer goede en liefdevolle verzorging tijdens de uitvaart en tijdens de dagen van opbaring.Geweldig hoe je dit allemaal geregeld hebt voor ons. Dat we met de kleinkinderen de kist mochten beschilderen en we samen nog afscheid van mijn man en opa hebben kunnen nemen was een groot succes voor de kleintjes. Dit alles is prima begeleid en heel waardevol volbracht. Beste Erik hiervoor nogmaals onze hartelijke dank en wensen je nog veel succes verder met je bijzondere onderneming.

Beste Erik,

Ik sluit mij volkomen aan bij de reactie van Dhr. Zuure (zie hieronder).
Petje af hoor, hoe jij de dingen geregeld hebt !!

Deskundig, medelevend, nadenkend om er een mooie uitvaart van te maken en dat is zekers gelukt. Je dacht zelfs nog na met de grafstukken in het crematorium, aan beide zijden van de kist, eenzelfde kleur van grafstukken op dezelfde hoogte.

Tevens heb ik het als zeer prettig ervaren dat je elke dag even bij Ingrid (en mij) aan bent gekomen.

Dank je wel Erik.

Vriendelijke groeten,
Gervaise Kiphardt

 

Geachte Heer  Korte,

Middels dit schrijven kom ik u mede namens mijn vrouw ( ’n zus van  Mevrouw Machielsen) complimenteren met de wijze waarop u de begrafenis heeft geleid. De ontvangst op het kerkplein te Almelo het begeleiden naar de overledene in de kapel van de kerk, heeft op ons diepe indruk gemaakt. Ik heb u overal in gevolgd en de wijze hoe u met de nabestaande omgaat, is een voorbeeld voor menig uitvaartverzorger. Prachtig heb ik gevonden, dat u aan de dochter van wijlen Mevrouw Machielsen t.w. Ingrid vroeg, of zij bij haar moeder in de auto wilde plaats nemen, klasse.

Dat u op weg naar het crematorium even stil hield om de overige volgauto’s op te vangen, dat maak je bijna nergens meer mee. Wat mijn vrouw opviel was, dat de lijkwagen met een rustig tempo naar het crematorium reed.

Nadat wij het crematorium hadden verlaten, zijn wij nog even gaan napraten bij onze familie. Unaniem was men van mening, dat zij de beste uitvaartverzorger hadden gehad, en daar sluiten wij bij aan.

Veel succes met uw uitvaartverzorging,

John Zuure

Mede namens de familie wil ik je bedanken voor al je inspanningen. Geen enkel verzoek was je teveel en je stond overal voor open. Je toonde initiatief daar waar het moest en reikte ons keuzes aan daar waar we dachten geen keuze te hebben. Je toonde je betrokken en toch hield je in zekere zin een gepaste afstand. Je informele benadering nam veel spanning bij ons weg, waardoor je een rustpunt werd in een roerige periode. Wij hebben dit alles dan ook zeer gewaardeerd!

De condoleance in het Uitvaarthuis Twente is ons zeer goed bevallen, evenals het gebruik van de familiekamer, welke 24 uur per dag ter onzer beschikking stond. De inrichting van het Uitvaarthuis Twente, welke intiem en smaakvol is, gaf ons en onze gasten de mogelijkheid om waardig afscheid te nemen van mijn vader. 

Nogmaals: Hartelijke dank!

 

Gert ten Bruggencate

Beste Erik,

Wij vinden dat jullie alles tot in de puntjes perfect hebben geregeld en verzorgd. 

Van de opzet van de familiekamer tot het condoleren, van het dagelijks langs komen bij ons als familie zijnde tot de foto's op de televisie bij het condoleanceregister.

Alles valt te overleggen en het uitvaartcentrum zelf is erg mooi en warm.  

De medewerkers waren allemaal erg meelevend en persoonlijk naar ons toe, dit was erg fijn.

Fam. Wessels-Wind

Hallo Erik  Beetje late reactie maar ik wil even zeggen dat de uitvaart van mijn oma Alda schonewille ooostenveld perfect was en dat ik ook het gevoel had dat mijn vader Hans schonewille overleden 09-05-2009 50 jaar er ook in de buurt was, vooral die foto van mijn vader in de kist gaf mij een zeer vredig gevoel. Nu zijn mijn opa oma en hun zoon samen       Dank je wel

Beste Wilma en Erik,

Graag willen we jullie laten weten dat wij met een goed gevoel terug kijken op de uitvaart van onze vader en schoonvader.

Jullie (met name Wilma) hebben ons ontzettend goed begeleid, ideeën aangedragen en veel persoonlijke aandacht gegeven.

De fotopresentatie bij het tekenen van het condoleanceregister, de klarinet bij de kist en het zelf dragen van de kist in de kerk en op de begraafplaats maakten de dag heel persoonlijk en bijzonder.

Het uitvaarthuis ziet er prachtig uit en er hangt een warme sfeer ; ook veel positieve reacties gehad van familie, vrienden en bekenden.

Wilma en Erik, bedankt !
Francis, Brenda en Danny de Vries

Beste Wilma,

Het is nu alweer een paar weken geleden dat mijn vader is overleden. Een moeilijke periode voor onze familie. Mede dankzij jouw professionele en persoonlijke begeleiding hebben wij op een mooie manier het definitieve afscheid kunnen vormgeven. We hebben jou ervaren als een warm en betrokken iemand, die ons gestimuleerd heeft om een eigen invulling te geven aan de uitvaart. Hierdoor hebben wij mijn vader een persoonlijke en waardige begrafenis kunnen geven. Als kinderen hebben wij er een goed gevoel over hoe alles is verlopen. Afscheid nemen kan maar 1 keer en daarom is het zo belangrijk om het op een manier te doen die bij je past. Jij hebt daar een positieve bijdrage aan geleverd, waar ik jou mede namens mijn broer en zussen voor wil bedanken.

Hartelijke groeten,

Esther Seiger

 

Hallo Erik,

Hierbij wil ik, mede namens de rest van de familie, hartelijk danken voor de goede zorg die we gehad hebben naar de crematie van mijn vader toe en tijdens de uitvaart.

We kenden je al van de uitvaart van mijn moeder 6 jaar geleden. Je hebt ons toen prima begeleid en nu weer.

Wie weet zien we elkaar nog eens op een terrasje of ergens anders.

 

Groet

Hannie Hofman - Ledeboer

27-8-2013

Een goede afscheid

Na dat ik mijn lieve vrouw veel te vroeg had verloren ,kwamen Erik en Wilma in ons leven,en na die, een perfecte en mooie begrafenis hadden geregeld voor mijn vrouw,konden mijn dochter en ik weer verder met het leven.

Nu had ik hun nodig voor onze tante Leenie en weer heeft Wilma ook deze afscheid iets dragelijke gemaakt .

Ze denken in alles mee en alhoewel het altijd zware dagen zijn,nemen ze je aan de hand mee om ze door te komen,nog een keer Wilma bedankt voor de goede zorg en begeleiding namens de familie's

 

Fam.Vagevuur en Fam V Haaren/Hoebe

Beste Erik,

Ik wil je namens mijn broertje en vriendin, moeder en mijzelf en mijn vriendin bedanken voor de goede zorgen rondom het overlijden van mijn vader en het regelen van zijn uitvaart.

Het heeft ons goed gedaan om dit door jou te laten regelen, wij zelf hadden veel inspraak en we konden alles met je bespreken. Ook kwam je op ons over als zeer vriendelijk, open en als een vriend van de familie. Ik ben ook 'blij' dat je ons de ruimte hebt gegeven om alles zelf te doen.

Dat je mij een rondleiding hebt gegeven in je uitvaarthuis gaf mij een goed gevoel, namelijk het gevoel dat mijn vader in goede handen was.

Het klinkt raar maar ik beveel je aan aan iedereen die te maken heeft met het wegvallen van een dierbare, jij als geen ander kan dit tot in de puntjes en met een goed gevoel regelen.

 

Beste Erik,

Alles wat je schrijft heb je waar gemaakt. Je benadering is persoonlijk, respectvol en je dienstverlening  erg goed. Je bent adviserend en heel duidelijk niet sturend zodat wij heel veel inbreng hadden. Je deed je uiterste best onze wensen te verwezelijken.Wij konden met alle vragen en problemen bij je terecht. Je voelde heel duidelijk aan wat wij bedoelden. Je hield alles onopvallend in de gaten en zorgde er voor dat het vlekkeloos verliep.

Voor korte tijd hoorde je bij ons en dat is heel bijzonder voor iemand die je daarvoor helemaal niet kende. Je doet het echt met gevoel. Blijf vooral zo ! Heel veel dank !

Truus Hoesseler en fam.

Op het kwetsbaarste moment in ons leven kwam Erik Korte als uitvaartleider van Uitvaarthuis Twente bij ons binnen, onze enig geboren dochter en vriendin is overleden. De persoonlijke begeleiding, steun, mogelijkheden, warmte en het vertrouwen die dit met zich mee bracht, heeft voor een afscheid gezorgd zoals ze had gewild en zoals ze was/is, al zal dit nooit wennen!

De medewerkers en de uitstraling van Uitvaarthuis Twente gaven een gevoel van  thuis zijn, tot in de details bracht het de warmte en een huiselijke, inspirerende sfeer met zich mee.

Voor ons kracht om door te gaan!

De uitvaartverzorging door Erik Korte is heel goed verlopen. Vanaf het eerste moment van telefonisch contact na het overlijden, tot het laatste moment bij de overhandiging van de condoleanceregister, Erik wist telkens op een prettige manier de juiste informatie te krijgen en kon daardoor de invulling van persoonlijke wensen realiseren.

Het gevoel dat werd gegeven is te omschrijven als: "informeel waar het kan, formeel waar het moet" en dat gekoppeld aan het telkens weer treffen van de juiste toon. Dat is knap en duidt op vakmanschap. Met nadruk moet gezegd dat dit ook geldt voor voor zijn medewerkster Wilma. Een perfect team.

Het gebruik kunnen maken van een familiekamer was in ons geval erg prettig;  een en ander krijgt een persoonlijk karakter en er hoeven in zo'n drukke tijd weinig extra afspraken te worden gemaakt. Iedereen kan er op zijn eigen tijd terecht in een sfeervolle en waardige ambiance.

Samengevat: de inrichting van het uitvaartcentrum gecombineerd met de goede begeleiding van Erik en Wilma, maken dat je onder moeilijke omstandigheden het gevoel krijgt: "dit had niet beter gekund".

Hartelijk bedankt,

fam. Littooij.

Beste Erik

Ik wil je nogmaals bedanken voor de mooie uitvaart van vanmorgen, alles was perfect.

Heel fijn dat je bleef zeggen hoe mooi het was als we zelf de kist zouden dragen en dat hebben we gedaan. Heel fijn om te zien dat je kinderen je moeder naar het graf wegdragen, en het idee om de kist het graf in te laten zakken met touwen vonden we ook allemaal erg mooi. En hoe mooi de uitvaart kamer is en hoe persoonlijk en de rust die je ervaart als je er binnen bent.

Iedereen die kwam condoleren was onder de indruk van die kamer. Het hoekje waar Ma lag was zo mooi met die sterrenhemel en die sfeer. Ik wou graag wat oplezen voor mijn Moeder maar ik dacht dat ik dat niet zou kunnen, maar jiij bleef mij steunen en nu ben ik super trots dat ik dat heb gedaan.

Erik, heel erg bedankt,

Anneke Grobben

Beste Erik,

Namens de hele familie wil ik je nogmaals danken voor de perfecte wijze waarop je de uitvaart van mijn vader georganiseerd en begeleid hebt. Bedankt voor het meedenken, meeleven, meewerken en meehelpen. Wij hadden ons geen betere uitvaart kunnen wensen.

Vriendelijke groet,

Arthur

Beste Erik,

Mijn broer zei al, we willen graag de beste van Almelo en dat ben jij Erik.

Wij willen het nogmaals zeggen dat we het erg fijn vonden dat jij de uitvaart van onze moeder kon verzorgen.Geweldig dat jij alles regelde zoals wij dat graag wilden hebben. Het luisterende oor, de rust die van jou uitgaat en de aanwijzingen   Prima gedaan!   zoals jij daar op in gaat en het in goede banen leid. Wij kijken er fijn op terug, dank je wel.

Gerrit en Hennie en Gea en Frits en kinderen.

Woorden schieten te kort, voor de steun en de hulp bij de uitvaart van mijn vader.

van allen hartelijk dank familie Beckmann.

Lieve Erik en Wilma,

Namens ons hartelijk dank voor jullie goede zorgen, steun en fijne begeleiding.
Het is echt perfectie met gevoel.. iets om trots op te zijn.

We hebben ontzettend veel complimenten van familie, vrienden, kennissen en collega's over jullie uitvaarthuis ontvangen. Er hangt een vriendelijke en warme sfeer. Uniek en anders dan bij veel andere waar je een kille, zakelijke sfeer proeft.

Wij zijn jullie dankbaar dat we met een goed gevoel kunnen terugkijken op een intensieve en verdrietige periode.
Door jullie goede professionele zorg en hulp hebben wij een mooi en waardig afscheid van onze vader, opa en echtgenoot Chris Kwist kunnen nemen.

De aandacht voor de kinderen, die het verlies en gemis van hun Opa een plaatsje hebben kunnen geven door het mooie gebaar van de verbonden olifantjes. De olifantjes liggen bij Mabel en Mitch in bed. Geweldig fijn dat daar zo goed over na is gedacht. Tijdens zulke emotionele dagen en momenten heb je zelf even geen idee hoe je je kinderen, die zoveel verdriet hebben, de juiste begeleiding en aandacht kunt geven. Dank daarvoor.

Vanaf de dag van overlijden zijn we goed geÏnformeerd, geadviseerd en begeleid. Heel belangrijk en zeer waardevol.
Daardoor werd een stuk zorg weggenomen en konden wij vol vertrouwen aan de zware dagen beginnen van condoleren en de uitvaartdienst.

Vooral persoonlijk veel lof voor jou Wilma! Al het bovengenoemde is met name door jou voor ons allen zo goed voor verlopen.

Je bent een fantastische vrouw met een groot hart. Een ECHT mensen mens. Bedankt!

met vriendelijke groet,

Hilly, Edwin, Lotte, Yvonne, Andy, Mabel & Mitch

Lieve Erik, Wilma en ook Luck,

Hoe persoonlijk wil je een uitvaart hebben. De weg er naar toe, met warmte en medeleven begeleidt. Wensen, ze zijn allemaal vervult. Dit is geen doorsnee vakmanschap.

Heel erg bedankt,

Jeroen Hase

(Namens de familie)

Hoi Erik,

We zijn 4 april 12 jaar verder. Nog steeds sta je dichtbij. Je hebt ons zo ontzettend goed begeleid bij het overlijden van ons dochtertje Joyce. Dat we elkaar nog steeds kennen. En dag we dankzij jouw terug kijken op een mooie dag. En zo die dag nog steeds nu als haar dag zien. En dat we als er wat is jouw graag willen hebben.

Dank je wel kanjer.
Groetjes Tijske en Joey

Beste Erik,

Heel, heel, heel erg bedankt voor de mooie begrafenis van onze lieve man, vader en opa. Alles was zo mooi, perfect en tot in details goed geregeld. De kleinkinderen werden er zo leuk bij betrokken, de sterrenhemel bij opa, de snoepjes... en natuurlijk de wensballon. De kinderen hebben er een hele mooie herinnering aan over gehouden.

Erik en Wilma,
Bedankt voor alles... ook namens mijn moeder en Ingmar!!

M.vr.gr, Jan en Chantal Simmering

 

Ik wil je graag, ook namens mijn kinderen,  nog  bedanken voor de fijne begeleiding voor en tijdens de crematieplechtigheid van mijn vader. We hebben er allemaal een heel goed gevoel over en ook heel veel positieve reacties gehad. Vooral de wijze waarop mijn kleinkinderen zijn betrokken in het geheel vond ik erg mooi. 

 

Riny van Buiten

Lieve Erik en Wilma,

Heb het al vaak gezegd, maar wil jullie nogmaals bedanken voor de perfecte begeleiding en verzorging na het overlijden van mn lieve Jan, jullie hebben mij veel steun gegeven.

Dagelijks kwamen jullie even bij ons om in alle rust de dingen te bespreken, het betrokken zijn en de rust die jullie uitstraalden naar mij en onze kinderen heeft ons goed gedaan.

En dan niet te vergeten je (prachtige verzorgde aula) en het regelen van de enorme toestroom van mensen , bij het condoleren niemand anders had dat zo tot in de puntjes kunnen verzorgen.

Daarom nogmaals bedankt,

En hoop dat jullie voor nog vele nabestaanden jullie kennis en vaardigheden mogen delen, en hun net zoveel steun kunnen geven als jullie voor ons hebben gedaan alles was super!!!!!!!

Erik en Wilma,

Ik wil jullie bedanken voor de mooie uitvaart die door jullie werd verzorgd voor mijn man Jan.

De betrokkenheid en het meedenken in kleine details vooral dat met de kleinkinderen vonden we heel erg fijn. De kinderen hebben nog altijd hun muis mee naar bed omdat Opa ook een muis heeft in zijn kist.

Ook de powerpoint foto overzicht over Jan werd heel erg gewaardeerd door  vele vrienden en familie. Herinneringen werden opgehaald op die begrafenisdag.

Bedankt voor de goede zorgen.

Ook namens Franck, Annemiek, Fleur , Tygo.
Gerrie ter Harmsel.

Ondanks het verdriet, hebben we een prachtige uitvaart gehad van onze vader Gerard Vloedbeld. Zeer waardevol was de begeleiding en het persoonlijke contact met Erik en Wilma. Jullie hebben écht geholpen en gestimuleerd om dát eruit te halen aan persoonlijke inbreng van de familie, wat er maar mogelijk was. Kleine symbolische gebaren, zoals de roos op het bed, maakten het tot een waardig en liefdevol afscheid. Dankbaar zijn wij!

Margreet Vloedbeld
 

Op een zaterdagavond na 23:00 belde ik Erik om hulp bij het begeleiden van de uitvaart van mijn vader.

De volgende ochtend kwam Wilma langs om samen met de familie alles door te nemen.

Ondanks de trieste aanleiding hebben we haar werkwijze als zeer prettig ervaren.

Warm en betrokken nam ze ons mee in dit moeilijke proces.

Wilma, mede namens mijn familie hartelijk dank !

 

Richard Gierveld  

Erik,

De begrafenis van vader en moeder zijn  door jou perfect geregeld.

Groet Hendrika & Fred Duvaloois

Beste Wilma en Erik,

In de krant lees ik over de opening op 2 december a.s. Met schaamte op de kaken kom ik erachter dat ik vergeten ben om (zoals beloofd) een reactie te plaatsen op jullie site. Bij deze hoop ik het goed te maken.

Wij willen jullie alsnog bedanken voor de geweldig goede zorgen, de begeleiding en de ondersteuning na het overlijden van onze tante mw. Tharner. De persoonlijke warme en professionele benadering door Wilma met elke dag de bezoeken waarin alles tot in de kleinste details toe besproken werd hebben we als een warme deken ervaren. Ook niet te vergeten de speciale aandacht voor de kleintjes met het verhaal van de knuffels…..dit alles heeft zo’n indruk gemaakt  dat we er nog vaak aan terug moeten denken. Wij hebben jullie ervaren als een geweldig team en wensen jullie veel succes toe!

Fam. H. Schepers-Almelo

 

Onlangs moesten wij als neven en nichten de begrafenis regelen van onze 92-jarige tante die in Almelo woonde en zelf geen kinderen had. Via de Thuiszorg werd ons Erik Korte aanbevolen. Die raad hebben wij opgevolgd en daar hebben we absoluut geen spijt van. De kerkdienst met aansluitend de begrafenis werd perfect door hem en Wilma geregeld. Zij waren terzake kundig, zeer betrokken, hadden oog voor de kleinste details en een groot inlevingsvermogen. Hierdoor werd deze dag voor ons heel bijzonder en kunnen wij er met een goed gevoel op terugkijken. Erik en Wilma, heel, heel erg bedankt.

Neven en nichten van mevrouw De Jonge

Beste Erik en Wilma,

We kijken terug op een zeer waardige begrafenis van onze moeder, schoonmoeder en oma. Jullie hebben de uitvaart tot in detail voorbereid en uitgevoerd. Wij waarderen jullie persoonlijke benadering, jullie oog voor details, alle gekregen adviezen en de aandacht voor bepaalde gebruiken en tradities die de dag nog extra warm en waardig maakten.
Met name de aandacht die jullie hadden voor onze jonge kinderen vooraf, tijdens en na de begrafenis van hun oma was groots. Er was voor hun geen taboe; ze konden en werden overal bij betrokken; ‘laat ze het maar zien’, ‘laat ze maar gaan’ zeiden jullie vaak. Hierdoor zijn ze met weinig ‘vragen’ achtergebleven en dat geldt ook voor ons.

We willen jullie nogmaals zeer hartelijk bedanken voor al jullie aandacht en goede zorgen !

Met vriendelijke groet,

Erwin Bruinewoud en Sariske Kok
Jeroen Smoes en Andrea Odor

mijn moeder is al weer 2 jaar overleden, ik kwam deze site tegen en wil toch nog een reactie toevoegen

alles is gegaan zoals wij het wilden, en we hebben ook veel zelf gedaan, met veel tips van Erik zelf

hij weet uiteraard als geen ander de weg naar bepaalde dingen die je nodig hebt of niet

echt super geregeld

 

fam Vos / Visser

Erik en Wilma,

Ik kan niet onder woorden brengen hoe blij ik met jullie was, als jullie er niet waren geweest! Dank, dank, dank, het is zo mooi geworden. Ik ga jullie zeker nog persoonlijk bedanken, maar wilde dit alvast even kwijt.

Namens de hele familie van Willigen.

Een rots in de branding, super correct, goed meedenken. Erik bedankt!

Zomaar dank je wel zeggen
zou in dit geval te makkelijk zijn.
Jouw enthousiaste en oprechte hulp
was echt enorm fijn!

Als er iemand is overleden, die je dierbaar is doet dat veel pijn
Erik heeft ons in die moeilijke dagen bijgestaan en dat was fijn.
Alles goed geregeld, zoals papa dat wou,
en wij voelden ons gesteund door jou.

Veel woorden kunnen we nog gebruiken
al waren het er een miljard.
Maar, wat we eigenlijk gewoon willen zeggen......
BEDANKT, MET HEEL ONS HART !!

Gré Kruize-van der Zee
Karin, Henk & Vera Nijland

Erik en Edith, allereerst heel erg hartelijk bedankt voor de zeer warme en persoonlijke herdenkingsdienst van mijn moeder en onze oma. Deze dag heeft voor ons een waarde die met geen pen te beschrijven is. De warmte en de liefde die jullie in je vak steken is voor de nabestaaanden zo intens dat er bijna geen woorden voor zijn. Toch wil ik er een paar aan wijden. Onverwacht kwam jij weer in ons leven. Ik kende jou van verschillende dingen, persoonlijk en ook onpersoonlijk. Ik belde je op met de vraag of je mijn moeder zou willen begeleiden naar haar laatste rustplaats en dat wilde je wel. De eerste ontmoeting ging goed en de deur van ons huis stond letterlijk voor je open. Ik zei: "De eerste keer mag je aanbellen, de volgende keer moet je gewoon doorlopen, want onze deur staat altijd open. Daar gaf je ook gehoor aan. Met een grap en een grol hebben we de plechtigheid doorgenomen en we kwamen al gauw op Ada, die voor jou een hele grote betekenis heeft in het spreken bij een uitvaart. Een prima keuze. Wat hebben we gelachen. Een schat van een mens, die ook weet waar ze het over heeft als het gaat over het leven van een overledene. De dag is prima verlopen en we zijn allemaal tevreden naar huis teruggekeerd. We hebben nog uren zitten napraten over de plechtigheid. Ik kan alleen maar lof over jullie uitspreken en ik hoop dat in de toekomst het uitvaart centrum aan de twentelaan een feit wordt. Jullie verdienen dit en ik zal met heel mijn hart en ziel proberen om dit mogelijk te maken. Nogmaals duizend maal dank.

Johan Duijm

(MENSEN, DENK AAN DE TOEKOMST! EEN UITVAARTCENTRUM ZOALS ERIK KORTE HEEFT, HEEFT ALMELO NODIG, WANT U, JIJ, IK EN ZIJ! WIJ ZIJN ALLEMAAL ALMELO! DANK U!)

Beste Wilma,

Mijn vader overleed heel plotseling en veel te jong. Dankzij jouw betrokkenheid hebben we een prachtige uitvaart gehad. Overal werd aan gedacht, geen vraag was te gek. Het is helemaal gegaan zoals wij dat wilden.

Ontzettend bedankt voor alles wat je voor ons gedaan hebt. We zullen dit nooit vergeten.

Marleen Braak en familie.

beste Erik en Wilma,

dank zij jullie grote empathie, is de uitvaart van mijn man en vader een hele mooie belevenis geworden.

De live muziek met solist, het slotlied samen om de baar, het was zo ontroerend en puur!

De tip om de ring niet mee telaten gaan is ook goed geweest. Ik heb beide ringen laten samensmelten tot 1 met een afbeelding volgens eigen ontwerp, die me nu zeer dierbaar is.

Jullie begeleiding was geweldig en dat is in die situatie een hele grote steun!

Veel succes verder met jullie mooie werk!

Vriendelijke groet van Tineke Jongkind

Beste Erik en Wilma,

Graag willen wij jullie nogmaals bedanken voor de begeleiding van de crematieplechtigheid van onze vader. Jullie voelden heel goed aan in welke vorm wij de bijeenkomst wilden organiseren en gaven ons goede adviezen en tips om de bijeenkomst nog verder in te vullen. Hierbij hielden jullie de planning goed in de gaten en boden jullie alle ondersteuning om de crematieplechtigheid zo goed mogelijk te organiseren. De avond voor de dag van de crematie kwamen jullie zelfs nog een keer extra langs om echt de puntjes op de i te zetten. Mede dankzij jullie inzet bewaren wij heel mooie herinneringen aan het afscheid van onze vader.

Veel dank daarvoor,

Familie Lambrechtsen

Beste Erik

Het was helemaal de uitvaart zoals wij dat wensten. Wij konden onze ideeen uitvoeren maar jij hield wel de touwtjes in handen en stuurde bij, adviseerde, gaf bepaalde processen de tijd. Dat alles op plezierige, ontspannen wijze. En dat is een professionele kwaliteit. Goed gedaan, waarvoor komplimenten. Bijkomend voordeel is dat je een echte Almeloer bent en veel mensen kent. Geeft vertrouwen.

Succes bij je verdere activiteiten

Fam Knol.

Beste Erik,

Graag wil ik je mede namens mijn moeder en broer heel hartelijk bedanken voor de begeleiding van de uitvaart van onze echtgenoot en vader. Het was heel prettig om in de korte periode voor de begrafenis door jou begripvol en persoonlijk  begeleid te worden. Je voerde heel rustig een perfecte regie over de praktische zaken waar wij met behulp van jouw inzicht zelf de inhoud van hebben bepaald. Mede door jouw inzet was de uitvaart en alles daar omheen een bijzondere gebeurtenis waar wij met een warm gevoel aan terugdenken.

Peter Lange

 

 

Beste Erik,

 

Graag wil ik jou, mede namens mijn broers en zussen, hartelijk bedanken voor jouw goede zorgen en voor de prettige contacten gedurende de afgelopen periode.

 

met vriendelijke groet

Alfred van harten

Beste Erik,

Graag wil ik je , uiteraard mede namens de familie, nog een keertje extra bedanken voor de prettige en persoonlijke manier waarop de uitvaart van mijn moeder kon worden geregeld.

Steeds was je als stille kracht met je advies en hand- en spandiensten aanwezig, of het nu ging om kaarten vouwen, een fotolijstje regelen of een cd  branden. Ook werd niets ook aan het toeval overgelaten. Perfect.

Alles was mogelijk en er golden geen restricties in de manier waarop we naar eigen inzicht vorm mochten geven aan de bijeenkomst. Dat het niet al te treurig zou zijn stond vooraf voor ons al vast, maar dat het zo ongedwongen en met een lach en een traan zou gaan hadden we niet gedacht. Je vraag of je je hoge hoed mocht afzetten zal me nog lang heugen.

Je hebt door je manier van begeleiden bijgedragen niet alleen aan een fijn afscheid maar ook aan een dag die we als familie nog lang zullen koesteren.

 

Hartelijk dank.

Bert Jan van der Kolk

Ook wij hebben ontzettend veel begeleiding en steun gehad van Erik Korte Uitvaartverzorging. Hij doet zijn naam eer aan: ze verzorgen echt alles van begin tot aan het eind. Ook waren ze ten alle tijde beschikbaar voor ons allemaal en waren zeer begaan met de hele familie! Gewoon kleine details, waar je als familielid niet zo snel bij stil zou staan, worden door hun aangedragen. Als nabestaanden was dit een zeer prettige ervaring.

Dus namens de hele familie Bosma willen we Wilma en Erik ontzettend bedanken voor alle zorg en zijn we dankbaar dat we mede dankzij hen, deze uitvaart voor altijd als zeer bijzonder mogen beschouwen!

Groetjes,

Familie Bosma

 

 

Beste Erik en Ada,

 

Hierbij willen wij als familie jullie hartelijk bedanken voor de uitvaart van onze moeder, oma en overgrootmoeder waar wij positieve reacties over hebben ontvangen, mensen vonden het een heel persoonlijke mooie uitvaart en wij als kinderen kunnen het met een goed gevoel afsluiten,

nogmaals hartelijk bedankt.

 

namens de familie Buls-Hergelink

Beste Erik,

Via deze weg nogmaals bedankt voor je goede zorgen, tips en uitleg na het overlijden van onze moeder. In deze super hectische periode waarin we twee moeders op een dag moesten missen hielp je ons waar je kon. En met name je zorg voor onze kinderen vonden we super! Zij zijn nog klein maar hebben alles zo bewust meegemaakt en zoveel aandacht gekregen, het zal hun altijd bijblijven! De knuffels die ze hebben gekregen koesteren ze, niemand mag eraan komen en biedt veel troost op verdreitige momenten. Alles was tot in de perfectie verzorgd! Wij hebben er een heel goed gevoel aan over gehouden. Bedankt!!!

Beste Erik,

Nu, een maand na het overlijden van mijn vader, Jurrien Dikken, wil ik jou en Wilma nogmaals heel hartelijk danken voor de zeer persoonlijke begeleiding. Het zijn de kleine dingen die het hem doen maar er moet wel oog voor zijn en dat hebben jullie. Daarvoor mijn complimenten.

Karin Dikken

Hallo Erik en Wilma,

Graag wil ik nog reageren op de begrafenis van mijn lieve vriend Gerard Fokke. Het is nu al weer een half jaar geleden, maar het verdriet wordt er niet minder om. Ik wil jullie toch nog bedanken voor de goede steun en de verzorging, heel belangrijk vond ik ook dat jullie rust uitstralen, daar word je dan zelf ook rustig van en krijg je ook het gevoel dat alles goed geregeld wordt.

Het dragen van de kist werd ook goed begeleid, ik had dit ook nog nooit meegemaakt,  maar het was zo mooi om dit samen met familie en vrienden te mogen doen. Ook de muziek op het kerkhof vond ik heel mooi, als je dan aan komt lopen met de kist, en dan de muziek hoort, heel emotioneel.  Helaas overleed ook Gerard zijn vader, Jan Fokke en dan komt alles ook weer naar boven, wat je nog niet zo lang geleden hebt meegemaakt.

Wilma dit keer had jij de begrafenis geregeld, het was ook heel goed verzorgd, en wat veel indruk op mij maakte was dat jij uit het bloemstuk van Gerard zijn vader een roos haalde, die aan mij gaf, zodat ik het bij Gerard zijn graf in een vaas kon zetten, waar ik een dag van te voren bloemen had neergezet. Dat was een heel emotioneel moment, Wilma. en ik wil je daar ook nog voor bedanken.

Ook heb je Aline gesteund om een gedicht voor te lezen, dat was voor haar ook erg moeilijk om te doen ze was ook heel emotioneel, maar ze heeft het gedaan en ze is je daar ook dankbaar voor.

Verder wil de Familie Fokke jullie bedanken voor de goede zorg en begeleiding.

Wij wensen jullie veel succes met dit mooie dankbare werk.

Familie Fokke, Sinie en Albert, Bennie en Lummie, Dineke en Jack, kleinkinderen en achterkleinkinderen, Jannie Kooiman (vriendin van Gerard Fokke).

Beste Erik en Wilma,

Langs deze weg wil ik jullie nogmaals bedanken voor alle goede zorgen de afgelopen week. Jullie hebben ons het gevoel gegeven dat wij op dat moment de enige familie waren. Jullie hadden alle tijd en namen ook alle tijd voor ons. Dit heeft ons heel erg goed gedaan. De uitvaart was tot in de puntjes geregeld en we voelden ons er allemaal heel erg goed bij. Iedereen die ik heb gesproken vond het een mooie uitvaart.  Dat is ook het gevoel wat bij mij overheerst. Het is heel mooi geweest, ondanks dat het heel erg verdrietig was. Ook de opvang naar de kleinkinderen toe met uitleg over de hele gang van zaken was heel erg goed. Ik hoop jullie niet op korte termijn weer te zien, maar mocht er in de toekomst weer iemand komen te overlijden, dan weet ik jullie zeker weer te vinden.

Wilma ook nog heel erg bedankt dat je voor ons je vakantie iets hebt uitgesteld. Echt super.

Met vriendelijke groet,

Sandra Kamst

Beste Erik,

 

Bij deze wil ik je nogmaals bedanken voor de goede zorg die jullie hebben geleverd. Jij en Wilma. Vanaf het begin tot en met het einde van de crematie hebben wij allen heel veel steun aan jou gehad. Alles was tot in de perfectie geregeld.

Ik hoop dat jullie nog heel lang op deze manier blijven doorwerken.

 

Charles Loth

Beste Erik,

Bij deze wil ik jouw en Wilma heel hartelijk bedanken voor de geweldige steun, begeleiding en verzorging bij het overlijden van mijn vader ook mijn moeder is hier uitermate blij mee.

Jullie zijn een goed team en ondanks dat het voor de familie een zeer zware tijd is, maar door jullie persoonlijke begeleiding en zeer attent zijn op bepaalde dingen en de mogelijkheden die jullie bieden hebben jullie de regie compleet onder controle en dit alles zorgt ervoor dat de familie zich nergens zorgen over hoeft te maken en daardoor toch in deze  zware tijd een bepaalde rust krijgen.

Tevens hoop ik dat je Uitvaarthuis er komt, zodat mensen straks de gelegenheid krijgen om gebruik te kunnen maken van jullie persoonlijke verzorging en kwaliteit.

Erik  en Wilma

BEDANKT

Familie van Diermen

Almelo, 22 april 2011

Beste Erik,

Bij deze wil ik je, mede namens mijn moeder en andere familieleden, dank zeggen voor de wijze waarop je samen met ons de uitvaart van mijn vader hebt vormgegeven. Je voelde onze wensen goed aan en vanaf de zijlijn zorgde je op respectvolle en betrokken wijze dat alles goed verliep.
Ook Wilma willen we danken voor haar aandeel.

Ton Bons

Toch wil ik even nareageren op het verlies van Ma. Mijn oudste zus Leny wil je nog bedanken. Vandaag 20 jan. geboortedag van ma, zijn we even naar het kerkhof geweest, waar zij begraven is. De dag voor de uitvaart(begrafenis) heb jij Erik, haar gevraagd om mee te rijden in de lijkwagen samen met Ma. Je kunt het niet overbrengen hoe mooi dat was. Dit pakken ze me nooit weer af vertelt ze. Toch wil zij graag jou hiervoor hartelijk danken.

Truus

Als er een moment in het leven is waarop je heel graag wilt dat bepaalde - beslist geen leuke,je hoofd niet naar staande- taken, die onontkoombaar op je af komen, voor je worden overgenomen dan is het wel op het moment dat je een heel dierbare (in dit geval mijn vader George Henneberke) ontvalt.

Als je dan kiest om die taken enz. te laten verzorgen door Erik Korte en Wilma dan zit je bijzonder goed, zo heb ik ervaren.Echt fantastisch hoe 'dit koppel' allerlei zaken punktueel en snel voor je in behandeling enz. neemt. Ook de keurige/voorkomende/beschaafde/gemanierde en rustige uitstraling maakte diepe indruk. Juist in zo'n droeve periode is het heel fijn een dergelijke plooibare, meedenkende 'veilige bescherming' om je heen te hebben.

George Andre Henneberke
16-12-2010

Beste Erik,

Toch wil ik jou persoonlijk nog bedanken voor het verzorgen met het overlijden van ons ma. In de nacht is zij overleden. Jij kwam binnen, rustig-vertrouwd en een luisterend oor. Al die dagen waren heel vertrouwd met jou en je assistente.

Ons ma is thuis opgebaard geweest, we werden goed begeleid hoe je alles deed en natuurlijk hoe willen we het zelf. Erik, geweldig hoe je omging met de familie. Ook het condoleren thuis, allemaal goede berichten, jij was er voor de mensen, velen bedankten ons hier voor. Na afloop van het condoleren heb je ons voorbereid op de dag van morgen om echt afscheid van haar te nemen. De kleinkinderen hebben haar haar huis uitgedragen en naar haar laatste rustplaats gebracht, bij pa. Na afloop had jij een map van afscheid gemaakt met een mooie foto van ma.

Erik, hartelijk dank voor de goede zorgen die wij van jou mochten ontvangen na het overlijden van ma.

Hartelijk dank. Truus

Beste Erik,

bij deze willen wij jou bedanken voor de goede zorgen, de begeleiding en de ondersteuning na het overlijden van onze moeder, schoonmoeder en oma. Tot in de puntjes heb je alles voor ons geregeld.
Het was voor ons, ondanks de verdrietige periode toch een mooie tijd met elkaar. Dit omdat alles mogelijk was, jou niets teveel was en wij onze eigen inbreng konden hebben.
Jouw deskundige gevraagde en ongevraagde adviezen hebben geleid tot een goed afscheid van onze moeder, schoonmoeder en oma.
Je dagelijkse bezoekjes hebben wij zeer op prijs gesteld.
Ook jouw gepaste humor hebben wij als prettig ervaren en zelfs het maken van een stropdasknoop was jou niet te veel!

Bedankt voor alles.

Met vriendelijke groet,
familie van Marle

Dank voor alle goede zorgen!

Beste Erik,

Het is inmiddels al weer bijna 10 weken geleden dat mijn lieve moeder is overleden.
Maar ik kan alleen zeer te vreden zijn over het verzorgen van de crematie van mijn moeder. en daarom wil ik jou alsnog danken voor de goede zorg van deze toch zeer emotionele gebeurtenis.
Nogmaals hartelijke dank en daarom geef ik jou en Edwin en niet te vergeten Ada een zeer verdiende pluim. men zegt ook wel eens een 10 met een griffel.

Vrgr. Jan Bosch.

Als familie kijken wij zeer tevreden terug op de wijze waarop wij afscheid hebben genomen van onze (schoon) moeder, oma en grootoma.
Wij hadden van te voren aangegeven dat we veel zaken zelf wilden doen, van het afleggen tot het dragen van de kist etc.. Erik heeft ons vanaf het begin bijgestaan, geadviseerd en ook gestimuleerd om dat ook allemaal te doen. Zijn persoonlijk optreden straalt warmte uit en hij beschikt over een rijke ervaring. Net als de goede adviezen bij het opstellen van de rouwkaart, het meedenken met de kerkdienst. Iedere keer kwam hij met nieuwe ideeën en suggesties: wil je muziek op de begraafplaats, lijkt het je niet mooi om zelf de kist laten zakken met touwen etc. Kortom iemand die betrokken is en weet wat het is om - bij het verdriet en het gemis - even de puntjes op de i te zetten om te zorgen dat je goed kunt terug kijken op die dag waarop je afscheid moet nemen van een dierbare.
Bijzonder moment was toch dat hij kwam met een knuffel egel bestaande uit moeder en kind aan elkaar vastgebonden. Voor ieder kind een knuffel en zelfs nog voor de oudere kinderen die daar prijs op stelden een knuffel. De bedoeling was om één knuffel te houden en de andere in de kist te leggen om zo de verbondenheid uit te drukken. Voor de kinderen een grote troost. Het boekje met de rouwkaart, de advertenties en de condoleances blijft een mooi naslagwerk, waar Erik veel aandacht aan heeft besteed. Dat geldt ook voor de gemaakt CD van de kerkdienst met op de voorkant de foto die ook op de kist stond.
Als familie kijken we tevreden terug en zijn dankbaar dat alles zo perfect is verlopen.
Erik heeft hierin een centrale rol gespeeld zonder zichzelf op de voorgrond te zetten.
Erik geweldig bedankt hiervoor.

Familie Slettenhaar

Lieve Erik,

Graag willen wij jou bedanken voor de mooie uitvaart van onze lieve oma Wiepkje.
We wisten niet eens dat er zoveel mogelijkheden waren, ook dat we oma helemaal konden begeleiden naar haar laatste reis, hiermee bedoelen wij ook naar de ruimte waar ze gecremeerd worden. in begin vonden we het een eng idee, maar achteraf zijn we blij dat we het hebben gedaan.
Ik denk ook dat mijn oma dit prettig zou hebben gevonden.
Lieve Erik het werk is op je lijf geschreven, we hebben veel steun aan je gehad, je bezoekjes en je luisterend oor.
Heel erg bedankt hiervoor.

Liefs Gonny en Esther Schoolkate.

Beste Erik,
Naar aanleiding van de crematie plechtigheid van onze schoonzoon Eddy, willen wij jou bedanken voor het begeleiden en de geweldige uitvaartdienst die jij in samenwerking met Patrick en Roy tot een onvergetelijk iets gemaakt heeft.
Vooral de rust en de uitstraling heeft ons goed gedaan.
Erik geweldig bedankt hiervoor, en ga zo door.

Fam. Arends

Crematie J.W. Salentijn voor ons tante Jopie

Erik Korte Uitvaartverzorging staat garant voor een persoonlijke, respectvolle en kwalitatief goed verzorgde uitvaart.

Dat staat op de weblog te lezen. Dat is door jullie volledig waargemaakt!

Het heeft geholpen dat jij en wij tante Jopie goed hebben gekend.
Dat maakte de samenwerking voor ons mooier en warmer.
En dat geeft een goed gevoel. Jullie hebben het fantastisch gedaan.
Als iemand zou vragen om een uitvaart door jullie te laten verzorgen dan zou ons antwoord zijn: DOEN.

We wensen je veel succes met je bedrijf. Het is en blijft prachtig werk.

Hartelijke groeten,

Emmy en Johann Deubel

4 maart 2010

Beste Erik en Wilma,

Wij willen jullie hartelijk bedanken, voor alles wat jullie voor ons hebben gedaan, toen onze man, vader en opa overleden is, het heeft ons heel goed gedaan. Daarvoor dank.

Groeten,

Betsie Krabbenbos en Gert, Jolanda, Iris en Kim

ps: Ik bel nog een keer op i.v.m de dankbetuigingen.

Beste Erik,

Bij deze willen we je hartelijk dank zeggen voor de wijze waarop je de uitvaart van mijn (schoon)vader hebt geregeld. Zoals jezelf hebt kunnen meemaken was er sprake van een zeer bijzondere uitvaart. Een uitvaart per koets dwars door Almelo, veel publieke belangstelling, verkeersbegeleiding door politie en stadswacht etcetera maakte deze uitvaart beslist niet alledaags. Het had nimmer zo goed kunnen verlopen zonder jouw betrokken en uitstekende verzorging. Nogmaals, onze oprechte dank voor de attente wijze waarop je ons hebt ondersteund. Wij kunnen er daardoor met een meer dan uitstekend gevoel op terugkijken.

Met hartelijke groet,

Ton en Eefje Golstein

Erik, bedankt voor je inzet en de rust die je uitstraalde tijdens de voorbereiding en de verzorging van de uitvaart van mijn moeder.
Geen moeite was je teveel, we hebben in alle rust kunnen werken aan een waardig afscheid zonder gestoord te worden door allerlei futiliteiten.
Ik houd niet zo van grote verhalen maar je hebt het prima gedaan is mijn mening. Dat heb ik vaak anders meegemaakt bij andere gelegenheden.

Jan Masselink
Geesteren

Meneer Erik,

Bedankt dat je toch bij deze uitvaart kon wezen. Je heb het fantastisch geregeld. Bij deze bedanken we ook je stagiaire. We vonden het fijn dat zij er bij kon zijn.

Nogmaals bedankt.

Elly Schotman, Soraya en Delano

Hallo Erik

Ik wil je bedanken wat je allemaal voor ons betekend hebt. Mijn vader is jong gestorven helaas. We wonen in Almelo en ik heb wel zeker 30.000 km gereden naar Amsterdam om mijn vader naar het VU ziekenhuis te brengen. Dat heb ik een half jaar lang volgehouden. Ik ben blij dat ik wat heb kunnen doen voor hem.

Mijn vader wilde graag opa worden, en ik weet diep in mijn hart dat hij bij me zal zijn als ik ga bevallen. Mijn vader mocht helaas maar 50 jaar worden. Hij is na een kort ziektebed overleden.

Papa ik hou van je en we missen je.

Erik nogmaals bedankt voor je steun.

Groetjes Jessica Schonewille

Langs deze weg willen wij jou hartelijk danken voor de goede en uitstekende zorg waarop jij de uitvaart van Annie Hoeben geregeld hebt.
Vooral je rustige, innemende persoonlijkheid en natuurlijk niet vergetend je luisterend oor. Tevens overlegde jij met ons alles en respecteerde jij de wensen die wij hadden. Hartelijk dank voor de goede zorg, ga vooral zo door en wij wensen je veel goeds voor de toekomst.

Ab Karel en familie

Beste Erik,

onze familie kijkt met warme gevoelens terug naar de manier waarop je ons begeleid hebt. We kregen de ruimte om alles op onze manier te doen. De kleinkinderen slapen nog steeds met de troostknuffel. Het oplaten van de ballon was ook heel geweldig. Paul heeft een goede keus gemaakt toen hij kenbaar maakte, dat jij, als oud-leerling, de uitvaart moest regelen.
Erik nogmaals namens ons allen bedankt.

Mieke van Popering

Beste Erik,

Jij hebt er voor gezorgd dat wij op een fijne manier afscheid hebben kunnen nemen van mijn man, onze vader en opa. De rust en warmte die er van je uit ging deed ons goed. Je stimuleerde ons om veel zelf te doen en wij zijn blij dat we dat gedaan hebben.

Ook waren wij onder de indruk van de fijne ideeën die je had, bijv. de ballon na de avondwake, de laatste rit langs ons huis en niet te vergeten de troostknuffels voor de kleindochters.

Bedankt.

Familie Kuipers
Vasse

Beste Erik

Wij willen nogmaals onze waardering uitspreken voor de wijze waarop je ons hebt begeleid bij de begrafenis van onze moeder.
Met name de vrijheid en de wijze waarop wij afscheid hebben kunnen nemen heeft ons veel goed gedaan.

m.vr.gr
Fam Webbink-Uitzetter

Beste Erik:

Voor de tweede maal hebben we een beroep op jouw kundigheid en kennis moeten doen. De eerste maal voor onze vader en opa en recent voor mijn vrouw en onze moeder. De rust en integriteit van jouw optreden en de ruimte die je mensen gunt zijn hartverwarmend. De crematieplechtigheid ongekend door de manier van organiseren en begeleiden van ons allemaal.

Het heeft ons ontzettend geholpen tijdens deze moeilijke dagen. Ook de contacten na de crematie waren van een zeer hoog niveau. We willen je danken voor wat je voor ons hebt gedaan en wensen je alle goeds voor de toekomst van jouw bedrijf.

Henk Fikkert
Kinderen en kleinkinderen

Pagina's