Henk Fikkert, kinderen en kleinkinderen
De rust en integriteit van jouw optreden en de ruimte die je mensen gunt zijn hartverwarmend.Lees verder

Ieder een eigen uitvaart

Afscheid nemen is emotioneel en persoonlijk. Er zijn dan ook veel hoogstpersoonlijke keuzes te maken. Enerzijds kan dat een troost zijn, want elke keuze maakt het afscheid meer individueel. Anderzijds heeft u wellicht ondersteuning nodig, om wegwijs te worden in de mogelijkheden. Erik Korte Uitvaartverzorging biedt een ruim overzicht van de diverse mogelijkheden en kan u advies op maat geven. Wij hebben volop ervaring met klassieke of traditionele maar ook met meer persoonlijk getinte uitvaarten.

Crematie of begrafenis?

Tegenwoordig kiest men voor een uitvaart in Almelo en omstreken ongeveer even vaak voor een crematie als voor een begrafenis. De keuze is vaak gevoelsmatig en ligt altijd bij u. Wij hebben een aantal verschillen tussen een crematie en begrafenis op een rijtje gezet, om u te helpen een goede afweging te maken. Het is voor alle betrokkenen prettig als er binnen de familie al eens over gepraat is zodat duidelijk wordt wie welke voorkeuren heeft. Dit is eventueel vast te leggen in een wilsbeschikking. Wanneer daar behoefte aan is kan altijd, uiteraard geheel vrijblijvend, een afspraak gemaakt worden om de mogelijkheden eens op een rijtje te zetten.

De laatste rit

Behalve rouwvervoer per auto zijn er tegenwoordig ook talloze andere mogelijkheden. Misschien passen die juist beter bij u en uw familie. Zo zijn er de koets, de uitvaartbus, de rouwfiets, de Harley met zijspan en speciaal kindervervoer. Hier vindt u een overzicht van rouwvervoer.

Aanbod in kisten

De keuze voor een kist is erg persoonlijk. En het aanbod is overweldigend: van een eenvoudige gefineerde kist tot een luxe massieve wortelnoten, mahonie of eikenhouten kist. Voor kinderuitvaarten zijn er ook aparte kistjes of rieten mandjes. Ook bijzonder en heel persoonlijk is de kist met schoolbordverf: kinderen maar ook andere nabestaanden kunnen met krijt een laatste groet of tekening achterlaten op de kist van hun dierbare. We tonen hier een kleine impressie van ons aanbod.

Voor meer informatie kunt u ons bellen.

Muziek

Muziek kan soms zeggen wat woorden niet kunnen. En muziek kan het afscheid extra persoonlijk maken. Bij een crematie en begrafenis kunt u muziek van eigen keuze meenemen. Deze kan beluisterd worden in het uitvaartcentrum, maar ook op de begraafplaats. Bent u op zoek naar de naam van een artiest of specifiek muziekstuk, of wilt u gewoon eens wat horen om een idee te krijgen, dan kan het uitgebreide muziekaanbod van Crematoria Twente u misschien op weg helpen.

Uitvaartsprekers

Vindt u het moeilijk om zelf een toespraak te maken bij de uitvaartplechtigheid, dan kunt u de hulp van een professionele spreker of een ritueelbegeleider inroepen. In overleg met u wordt de inhoud van de toespraak bepaald. Wilt u deze zelf uitspreken of laat u dat liever aan een ander over… aan u de keuze.