Gervaise Kiphardt
Ik heb het als zeer prettig ervaren dat je elke dag even bij Ingrid (en mij) aan bent gekomen.Lees verder

Begraven of cremeren?

Erik Korte heeft voor u een aantal kenmerken van cremeren en begraven op een rijtje gezet. Zo kunt u afwegen wat voor u belangrijk is. Maak uw keuze kenbaar en praat er eens met uw familie over. Mocht u zelf geen uitgesproken voorkeur hebben, dan kunnen uw nabestaanden de juiste keuze maken.

Crematie

Cremeren is een hygiënisch en snel proces. De as kan na de crematie worden verstrooid of bijgezet in een urnenmuur, urnentuin of in een bestaand familiegraf. De plaats waar de urn wordt bijgezet kan een persoonlijke aankleding krijgen, met bijvoorbeeld een kleine gedenksteen. De as kan ook thuis worden bewaard, of bijvoorbeeld deels in een sieraad verwerkt worden.

Net als bij een graf kunt u zelf de duur van de bijzetting bepalen, of zelfs de plaats wijzigen. Crematoria hebben vaak goede voorzieningen, zoals aula’s en condoleanceruimtes.

Voor meer informatie kunt u bellen met Erik Korte Uitvaartverzorging of met Crematoria Twente: 053-4756030

Begrafenis

Begraven is een langzaam en natuurlijk proces. Het kan mensen het gevoel geven geleidelijk afscheid van het lichaam te kunnen nemen. Bij een graf heeft u altijd voor langere tijd een gedenkplek: bij een algemeen graf minimaal 10 jaar en bij een eigen graf kunt u kiezen voor 20 of 30 jaar. Houd rekening met de kosten voor de huur en het onderhoud van het graf en de kosten voor een grafmonument. Bekijk ook het overzicht van de grafkosten in uw gemeente.

Voor meer informatie kunt u bellen met Erik Korte Uitvaartverzorging of rechtsteeks met de begraafplaats.

  • Gemeentelijke Begraafplaats ‘t Groenedael: 0546–456325
  • Gemeentelijke Begraafplaats te Aadorp: 0546-456325
  • Stichting R.K. Begraafplaats te Almelo: 0546-868280